Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков відвідав Кадастровий Уряд Краловеградського краю в Чехії

24 квітня 2018 року

     Поглиблення міжнародного співробітництва є одним із важливих завдань у реалізації програми розвитку Університету «Голосіївська ініціатива 2020», особливо в частині виконання спільних міжнародних проектів, обміну досвідом, підготовкою висококваліфікованих фахівців.

     Саме з цією метою декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков разом із представниками ради роботодавців факультету землевпорядкування Анатолієм Полтавцем і Леонідом Шевчуком (ВГО "Асоціація фахівців землеустрою України") відвідали 19-21 квітня 2018 р. Кадастровий Уряд Краловеградського краю (м. Градец Кралове, Республіка Чехія) і взяли участь у роботі міжнародного семінару по грантовим можливостям співробітництва з партнерами із Південно-Східної Європи. Європейськими партнерами було презентовано сім транскордонних і регіональних програм співпраці у яких планується участь української сторони.

     Керівництво Кадастрового Уряду Краловеградського краю представляли пан Ярослав Бачіна (директор регіонального офісу геодезії, картографії та кадастру) і його заступник інженер Ян Рачак. Чеські колеги поділились досвідом ведення кадастру в Республіці Чехія і зокрема в Краловеградському краї.
     Довідково, їхній Кадастровий Уряд складається з п'яти офісів у яких працює 241 працівник (73 чоловіків і 168 жінок). Кадастрові роботи проводяться на площі 470 тис. га з 1,3 млн. земельних ділянок. Бюджет уряду 5,2 млн. євро в рік, а головними його завданнями є: 1) ведення кадастрової системи; 2) виправлення помилок у кадастрі; 3) проведення реєстрації і перереєстрації нерухомості; 4) актуалізація баз даних; 5) ведення архівної документації; 6) цифрування карт. Наприклад за 2017 рік офісами надано електронних послуг на 14,5 млн заяв, а от що стосується цифрування кадастрових документів, то за останні 19 років силами уряду переведено у цифрову форму близько 8 млн. документів при цьому деяким з них більше 150 років.

     На останок хотілось висловити слова вдячності керівництву Університету за сприяння у поглибленні факультетом землевпорядкування міжнародної діяльності, адже тільки з початку 2018 року наші колеги Людмила Гунько та Юлія Мороз взяли участь у міжнародній конференції в рамках тижня «Going International» в Литві, Вячеслав Богданець стажувався за програмою MEVLANA у турецькому університеті Акденіз, Антон Кошель за програмою професора Станіслава Толпи перебуває у Вроцлавському природничому університеті.

  

     Протягом лютого-квітня на факультеті відбулися семінари з вивчення польського досвіду в проведенні землеустрою (за участі професора Ольгерда Кемпи), особливостей проведення оцінки земель у Франції (експертом виступив Робер Левеко), охорони земель у Німеччині (за участі доктора Уте Шультхайс – Федеральне міністерство продовольства та сільського господарства, Крістіан Візе – Управління екології району Штендаль; доктор Денис Грубер – Управління екології району Штендаль; Крістоф Конрад Гільген – Товариство з реалізації та управління землями BVVG).

Наталія Мединська,
заступник декана факультету землевпорядкування

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook