Розвиток інфраструктури університету: тема зустрічі з представниками Європейського інвестиційного банку

23 березня 2018 року

     22 березня 2018 р. відбулася робоча зустріч ректора університету Станіслава Ніколаєнка з представниками Європейського інвестиційного банку Віорелом Герчіу та Дмитром Христенком, які поінформували про свою діяльність в рамках реалізації проекту «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні».

     Проект спрямований на підвищення потенціалу, якості та відповідності навчальних, освітніх і науково-дослідних установ, пов’язаних з зерновими, олійними культурами, а також аквакультурою й рибальством і фінансується Європейським Союзом.
     Зміцнення інституційного потенціалу передбачається досягти шляхом надання нових сучасних лабораторій, лабораторного обладнання або створення всіх необхідних умов для відповідних навчальних та дослідницьких процесів у секторі зернових та олійних культур, аквакультури й рибальства.

     Станіслав Ніколаєнко проінформував наших гостей про навчально-науково-виробничу базу університету, а також напрями можливої співпраці. Зокрема, очільник університету закцентував увагу на результатах й напрямах діяльності навчально-дослідних господарств, наукових досягненнях вчених та наявну лабораторну базу і пропозиції щодо її розвитку.

    В обговоренні перспектив формування проектів від університету взяли участь ініціатори зустрічі – декан економічного факультету Анатолій Діброва, доцент кафедри фінансів Ірина Титарчук, а також проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко, начальник відділу інноваційної діяльності та трансферу технологій Василь Туринський, директор благодійного фонду «Голосіївська ініціатива-2020» Євген Томін, декан факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк.

     У результаті розгляду можливостей фінансування, вимог та завдань відносно реалізації проектних пропозицій сторони домовилися про співпрацю за наступними напрямками в рамках Проекту:

  1. Риборозведення, рибальство та переробка риби. Поліпшення лабораторної бази аквакультури та рибальства.
  2. Модернізація лабораторної бази Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК.
  3. Технічне й технологічне переозброєння виробництва і переробки зернових та олійних культур в навчально-дослідних господарствах та лабораторіях університету.

     Науковці університету готують пропозиції та заявки до участі в проекті, в яких передбачено, що новітні технології виробництва й переробки зернових та олійних культур, аквакультури й рибальства, будуть використовуватися в навчальному та дослідницькому процесі й сприятимуть наближенню до стандартів ЄС. Також на базі нашого університету буде здійснюватися підвищення кваліфікації працівників сільського господарства та всіх зацікавлених осіб.

Віталій Нагорний

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook