Координаційна рада: популяризуємо наукові здобутки та готуємось до 120-річчя

14 березня 2018 року

     Перше березневе засідання координаційної ради розпочалось з обговорення заходів щодо підготовки до проведення Міжнародної науково-практичної конференції до 120-річчя університету. Начальник відділу науково-технічної інформації Вікторія Кирилюк звернула увагу членів координаційної ради на необхідність найближчим часом закінчити формування програми конференції, для чого у найкоротші строки необхідно сформувати перелік та затвердити теми доповідей на пленарному та секційних засіданнях. Також наголосила, що інформація про конференцію висвітлена на сайті університету за посиланням https://nubip.edu.ua/node/41607, де розміщені інформаційний лист та програма конференції. Публікація тез, які вже надійшли та ще надійдуть на електронну адресу конференції [email protected] буде здійснюватись централізовано відділом науково-технічної інформації науково-дослідної частини, а статті будуть опубліковані у відповідних серіях Наукового віснику НУБіП України, вартість публікації однієї сторінки становитиме 50 грн.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко поінформував присутніх про участь у засіданні робочої групи Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України щодо підготовки парламентських слухань на тему: «Національна інноваційна система: стан та законодавче забезпечення розвитку». Водночас, він звернув увагу присутніх на посиленні роботи з бізнесовими структурами у напрямі впровадження результатів наукових досліджень, виконання замовлень та надання послуг. Володимир Віталійович запропонував очільникам наукових підрозділів організувати розміщення на веб-сторінках кафедр інформації про напрями та результати наукових досліджень.

     Також було розглянуто та схвалено пропозицію Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури міста Києва щодо створення в університеті Науково-експертного Центру та активної участі вчених в його роботі у сфері надання експертних послуг відносно використання, відтворення та розвитку біоресурсів наземних і водних екосистем, природоохоронних агро- та біотехнологій, безпечності і родючості ґрунтів, моніторингу і контролю за дотриманням стандартів, якості і безпеки сільськогосподарської продукції для широкого кола замовників, організації та створення науково-методичної бази для підвищення кваліфікації фахівців і експертів, а також надання кваліфікованої професійної оцінки з нагальних питань функціонування інституту експертизи в Україні.

     На засіданні ради було прийнято рішення про підготовку каталогу інноваційних розробок, на шпальтах якого будуть представлено описи результатів наукових проектів вчених університету.
     Про подання претендентів та їх робіт на присудження Премії Верховної Ради України доповіла начальник науково-організаційного відділу науково-дослідної Вікторія Самсонова.

     Члени координаційної ради також обговорили концепцію презентації наукових доробок факультетів та ННІ, яка відбуватиметься 29 березня у рамках проведення Дня відкритих дверей.

Костянтин Махно,
науковий співробітник НДЧ

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook