До уваги студентів-контрактників!!! Нагадуємо про податкову знижку!

26 лютого 2018 року

 

     Зараз триває кампанія з декларування доходів громадян, отриманих у 2017 році. Нагадуємо студентам-контрактникам, що частину витрат, сплачених за навчання в 2017 році, може відшкодувати держава шляхом надання податкової знижки. Сума, яку можна отримати, становить в середньому 3-3,5 тис. грн.

     Згідно з пунктом 166.3. статті 166 Податкового кодексу України платник податку на доходи фізичних осіб має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, суму коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

     Для того, щоб отримати податкову знижку необхідно звернутися до Державної фіскальної служби за місцем реєстрації і подати декларацію про доходи разом з копіями документів (договір з навчальним закладом, довідка про доходи, квитанції про сплату за навчання).

     Документи подає особа, яка працює та отримує заробітну плату. Це може бути один з батьків студента, сам студент, або чоловік чи дружина студента.

Отримати податкову знижку за видатками на освіту в 2017 році

можна до 31 грудня 2018 року включно.

 
Олег Бронін,
начальник планово-фінансового відділу 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook