Спортивний сезон 2018 розпочато. Чемпіонат Києва зі спортивного орієнтування на лижах.

31 січня 2018, 0:35
м.Київ

Спортивний сезон 2018 року розпочато. Аспірантка гуманітарно-педагогічного факультету Олександра Пархоменко і старший викладач кафедри фізичного виховання В’ячеслав Пархоменко стали чемпіонами Києва з орієнтування на лижах.

Хоча студенти університету роз’їхались по домівках на зимові канікули спортсмени-кияни університету 21 і 28 січня взяли участь у чемпіонаті міста Києва з орієнтування на лижах. Змагання, відповідно до календарного плану змагань Управління молоді та спорту Департаменту освіти і науки молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), проводив відокремлений підрозділ федерації спортивного орієнтування України в місті Києві. Головний суддя – Олександр Калінкін.

Перший день змагань 21.01.2017 р. - маркірована дистанція. Місце змагань – Корчувате, мальовничий лісовий масив з засніженими крутими схилами (дивись фото), набором висоти на одному схилі до 80 метрів. Завдання спортсмена подолати промаркіровану на місцевості дистанцію і нанести на спортивну карту контрольні пункти (КП), які зустрічаються по ходу траси. Учаснику потрібно точно проколоти голкою на своїй карті місце розташування КП, які зустрічаються на місцевості. Якщо помилка в нанесенні КП більше 2 мм, учасник отримує штраф – плюс дві хвилини до свого бігового часу подолання дистанції. Організатори змагань підготували для спортсменів 3 дистанції різної довжини: 6,5 км з 10 КП, 5,3 км з 8 КП, 2,7 км з 6 КП.  Бюлетень змагань. Дистанцію можна було подолати як на лижах, так і на ногах. Першими стартували спортсмени на лижах, через годину за окремим протоколом стартували учасники на ногах. До речі в Києві чемпіонат міста з лижних гонок взагалі не проводиться вже багато років, а з підготовлених лижних трас є тільки одна 1,5 км в біатлонному центрі по вул. Ягідній (Корчувате). Аматори при наявності снігу прокладають лижні в лісових масивах і парках самостійно.

На старт змагань першого дня вийшли 68 спортсменів-лижників, які змагались у 9 вікових групах і 73 спортсмени, які долали дистанцію бігом. Серед жіночої еліти на лижах одразу дві спортсменки показали однаковий кращий результат: Олександра Пархоменко пробігла дистанцію 6,5 км за 32 хвилини 35 секунд плюс отримала 2 хвилини штрафу, Рибченко Людмила подолала дистанцію за 34 хвилини 35 секунд без штрафу. Отже першими чемпіонками Києва зі спортивного орієнтування у 2018 році стали одразу дві спортсменки. В’ячеслав Пархоменко змагався на дистанції 5,3 км з 8 КП і зайняв 1 місце з великим відривом від другого призера.

Другий день змагань 28.01.2017 р. – дистанція за вибором. Місце змагань – Голосіївський ліс, старт і фініш біля гірськолижної траси. На старті учасник отримує спортивну карту з нанесеними 15 КП. У відповідності до вікової групи судді визначають кількість КП, які потрібно знайти учасникам. Вибір і послідовність знаходження КП – на вибір учасника. Старт учасників – груповий, спортсмени однієї групи стартують одночасно. Інформація про змагання. В цей день змагань 1 місце в групі Ч21А знову зайняв В’ячеслав Пархоменко, а Олександр разом з своїм чоловіком в цей час виступала на балу з історичних танців – такий широкий діапазон інтересів наших спортсменів.

Бажаємо спортсменам успішно виступити на чемпіонаті України з орієнтування на лижах, який заплановано провести в Сумській області 16-18 лютого 2018 року. Бюлетень - Регламент чемпіонату України.

 Фотоальбом фото Андрія Подгаєцького

 

В’ячеслав Пархоменко,

заслужений тренер України

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook