Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков відзвітувався за роботу колективу в 2017 році

25 січня 2018 року

    Відбувся звіт декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова про роботу підрозділу в 2017 році, який для усіх був нелегким. Це був рік випробувань, викликів, рік перевірки на міцність нашого колективу. Але ми вистояли, і по деяких напрямках діяльності ми виглядаємо достойно.
Тарас Олексійович зосередив увагу доповіді на вступній кампанії 2017 року, яку було проведено в рази краще, ніж в минулі роки. Вкотре подякував за відмінну роботу у приймальній комісії Людмилі Гунько, Катерині Мисько, Наталії Мединській, Наталії Задорожній, Оксані Кустовській, Оксані Хворостенко.


 

 А також закликав не припиняти профорієнтаційну роботу з випускниками шкіл і коледжів. Вже маємо 10 слухачів на курсах підготовчого відділення, запрошуємо майбутніх абітурієнтів до участі у предметній олімпіаді. Закликав самим, за власні кошти проводити Олімпіади, конкурси, запрошувати сюди переможців районних, обласних олімпіад. Рекламувати факультет у ЗМІ, Інтернет-просторі тощо.
   Аналізуючи діяльність НПП факультету в навчальній роботі Тарас Євсюков зазначив, що є позитивні зрушення. Навчальний процес забезпечується на достатньому рівні, запроваджена практика читання відкритих лекцій професорами, наші студенти прославляють факультет займаючи призові місця на Всеукраїнських студентських олімпіадах і наукових конкурсах. Окремо зупинився на результатах анкетування випускників бакалаврів і магістрів, де вони вказали дисципліни, найбільш необхідні для вивчення, а також якість надання освітніх послуг. Відзначив окремих викладачів, які є прикладом для студентів - це Ольга Тихенко, Володимир Старовєров, Андрій Мартин та ін.
    Наукова діяльність для нас орієнтована на критерії дослідницького університету координує її заступник декана з наукової роботи проф. Іван Ковальчук. Кафедрами факультету протягом 2017 року виконувались 7 науково-дослідних робіт, з яких 4 фінансуються МОН, дві ініціативні теми та одна госпрозрахункова. Загалом вченими факультету землевпорядкування за звітний період опубліковано 16 монографій, 5 підручників, 12 навчальних посібників. За результатами проведених досліджень отримано три авторських свідоцтва.
    Всі кафедри у 2017 р. подали наукові проекти. Професор Іван Ковальчук з його командою отримав позитивне рішення по фінансуванню наукового проекту у 2018 році.
     Порівняно низьким продовжує залишатися індекс цитування у значної кількості НПП. Його підвищення залишається одним з головних завдань на найближчий рік і стане критерієм конкурсного відбору.
    Є нам над чим працювати, це і активізація роботи провідних вчених факультету, пошук джерел фінансування, участь у грантах, треба комерціалізувати результати досліджень.
      У 2017 році ми успішно співпрацювали з Вроцлавським природничим університетом за програмою ERASMUS (практики, редколегія, публікації, стипендія ТОЛПА для НПП - Антона Кошеля, студента - Микити Гальцова).
     Завдячуючи нашим випускникам і благодійникам (Анатолію Полтавцю, Олександру Меншуну, Олегу Цвяху та всім іншим, хто долучився до цієї благородної справи) було виконано у 2017 році ремонтних робіт на суму близько 180 тис. грн. При цьому не було взято жодної копійки ні з викладача, ні з завідувача кафедри. Ремонтні роботи було проведено у 11 аудиторіях та кабінетах.
     Подією року стало придбання за підтримки Ігоря Яцука, Анатолія Полтавця та Андрія Мартина спеціально адаптованого для геодезичних та вишукувальних робіт квадрокоптера – 160 тис. грн. Викладачі Олександр Шевченко та Олександр Чумаченко успішно пройшли навчання щодо користування дроном та використання спеціалізованого програмного забезпечення у компанії Drone.UA, а тому вже з весни студенти нашого факультету зможуть отримати практичні навички роботи із сучасними безпілотниками.
      Роботодавці допомогли з придбанням спортивної форми для команди студентів, спортивного інвентарю; на факультеті з'явилася власна музична апаратура; оновлено парк геодезичних приладів на суму біля – 100 тис. грн.
   Таким чином, як зазначив керівник факультету, стратегічні завдання на рік 2018, базуватимуться на роботі з підтвердження критеріїв дослідницького і національного університету, реалізації програми розвитку «Голосіївська ініціатива 2020», а також Новому курсу Університету, що був прийнятий Вченою радою 29 серпня 2017 р.


     Перший напрям, передбачає ріст авторитетності університету, його випускників, забезпечення галузей економіки, особливо аграрного сектору, кваліфікованими кадрами. Другий – це взаємодія з бізнесом, ріст запитів на наукові розробки вчених, їх практичну реалізацію. Третій – розвиток дослідництва. Четвертий – широке запровадження онлайн-освіти, збільшення різноманітних курсів навчання, активізація міжнародної діяльності. П’ятий – готувати людину творчу, організатора виробництва, бізнесу. Шостий – мотивація студентів і викладачів, удосконалення рейтингової системи. Сьомий – організація сучасної бізнес-практики, підвищення ефективності навчально-дослідних господарств, ведення передових досліджень, створення нових технологій. Восьмий – автономія структурних підрозділів, посилення ролі і відповідальності колективів кафедр, інститутів, факультетів, кожного викладача, відокремлених підрозділів і навчально-дослідних господарств. Дев’ятий – формування у студентства здатності до постійного оновлення знань.
         Кафедра має стати центром освітньої і наукової політики, кафедра – це добра сім’я, яка виховує, навчає і повчає.
     На останок, декан факультету Тарас Євсюков наголосив, що 2018 рік буде напруженим, складнішим ніж минулий. Разом з тим, він переконаний, що спираючись на довіру колективу, працездатність, професіоналізм - факультет досягне поставлених цілей!


       В обговоренні взяли участь Іван Ковальчук, який зосередив увагу науковців на збільшенні публікацій, активізувати роботу наукових гуртків. Світлана Кохан запропонувала внести зміни до рейтингу в оцінювання аудиторної роботи. Постійно вести роботу з оптимізації навчальних планів до вимог ринку праці закликав Йосип Дорош. Людмила Гунько поділилася враженням від роботи у вступній кампанії, а Наталія Мединська закликала усіх без винятку бути ближчим до процесу виховання особистості студента. Ольга Дорош висловила своє бачення профорієнтаційної роботи на факультеті. Магістр 1 року Аліна Зінченко висловила подяку усьому колективу на чолі з деканом за можливість якісно і цікаво отримувати сучасні знання.
       На завершення підвела підсумок заступник начальника навчального відділу Лариса Кліх.
       Усі виступаючі схвалили звіт декана факультету Тараса Євсюкова.

Голова профспілкового бюро факультету землевпорядкування Оксана Герасименко
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook