Професор Олег Мельник: «Реорганізація, укрупнення кафедр – шлях до створення справді потужних колективів. Доведено кафедрою анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка»

21 січня 2018 року

Ми продовжуємо спілкуватися із завідувачами кафедр напередодні всеуніверситетської наради, аби дізнатися чим живуть колективи, які вони очолюють, яким був для них рік 2017-й і плани на 2018-й. Сьогоднішня наша розмова із завідувачем кафедри анатомії гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касяненка Олегом Мельником.


- Олег Петрович, то яким же був 2017 рік для вашого колективу? Чим запам'ятався?
 
 - 2017 рік для нашої кафедри був водночас і складним, і цікавим. Відбулося дві реорганізації – на початку року до кафедри анатомії приєдналася кафедра гістології, а у кінці – ще й кафедра патологічної анатомії. Головним у цьому питанні було те, що кафедра не втратила імені видатного і всесвітньо відомого морфолога Володимира Григоровича Касьяненка. Таке об’єднання призвело до створення справді потужного колективу, і тепер серед науково-педагогічних працівників кафедри п’ять – доктори наук, професори, готуються до захисту декілька докторських та кандидатських дисертацій. Протягом 2017 року наш колектив працював над розширенням міжнародних зв’язків, розпочали реконструкцію деяких приміщень кафедри. 
 
- А чого очікуєте від 2018 року?
 
- Звісно ж, миру, стабільності і благополуччя. Ці три складові потрібні і для розвитку кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка. Сподіваємося, що нам вдасться завершити будівництво кафедральної бібліотеки, реконструювати секційну (і не тільки), патоморфологічну і гістологічну частини нашої кафедри, придбати нове навчально-наукове обладнання, пройти низку стажувань за кордоном, провести кілька міжнародних семінарів і черговий круглий стіл «Патріотизм і духовність у сучасній Україні». І, звісно, продовжувати розвиток анатомічної музейної справи та анатомічного музейного мистецтва. Серед першочергових завдань заміна електрощитів на кафедрі, встановлення функціональних витяжок. Все ще маю надію і на будівництво скляного даху для розширення нашого славетного музею. Можливо, виникне можливість для повномасштабного запровадження унікальної технології пластинації якою в Україні володіє тільки наша кафедра. Планів багато, але не буду перераховувати всі – спочатку зробимо, а потім і говоритимемо.
 
- Які найближчі плани і найбільш перспективні напрями розвитку?
 
- Наші найближчі плани випливають з попереднього запитання. Однак, найперше музей, музей і ще раз музей анатомії як джерело наукової анатомічної інформації. А ще – публікації у високорейтингових журналах (ох, і не проста ж це справа) і проведення міжнародних наукових семінарів для  розширення зв’язків з науковцями світу,  а відповідно – і можливостей, і шляхів співпраці.
 
- Як завідувач чого саме очікуєте від всеуніверситетської наради? Можливо маєте які пропозиції і побажання?
 
- У першу чергу цікавих ідей!!!
 
Розмовляла Ірина Білоус
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook