Профорієнтаційна робота триває

17 листопада 2017 року

17 листопада 2017 р. факультет ветеринарної медицини і, зокрема, навчальну лабораторію кафедри паразитології і тропічної ветеринарії відвідали школярі сьомих класів еколого-природничого ліцею №116 м. Києва. Зі слів учителів, які супроводжували учнів, у сьомому класі саме вивчається дисципліна "Зоологія" і тваринний світ учні пізнають переважно з підручників, інформації з інтернету тощо. А тут у навчальному музеї кафедри вони мали змогу побачити натуральних представників тварин різних типів, класів, родин, які в процесі еволюції пристосувались до паразитичного способу існування.


Зустрів школярів професор кафедри, доктор ветеринарних наук Прус М.П. У своїй короткій презентації він зупинився на характеристиці тих паразитів, що викликають захворювання у дрібних домашніх тварин, які мешкають у міських квартирах поряд із людьми. До того ж на запитання у кого вдома живуть домашні тварини, руки підняли усі присутні. Михайло Петрович продемонстрував макропрепарати паразитичних організмів, а тих, що не видно неозброєним оком, можна було уважно розгледіти під мікроскопами. З особливою увагою і зацікавленістю учні переглянули деякі відеоматеріали, які були продемонстровані з використанням мультимедійного проектора. А потім посипались запитання, які уважно вислуховував наш поважний професор і давав зрозумілі дітям і вичерпні відповіді.


Наостанок професор Прус М.П. наголосив, що присутні школярі є учнями еколого-природничого ліцею, який знаходиться поряд із територією Національного університету біоресурсів і природокористування України, де навчаються також діти співробітників університету, то ж на запитання по те, хто із них буде здобувати вищу освіту у нашому університеті, всі діти одностайно підняли руки. То ж це і є наші наступні абітурієнти і студенти.
Даний захід було організовано за сприяння співробітників кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г.Касяненка, зокрема доцента Мазуркевич Т.А.

Сорока Н.М., зав. кафедри паразитології та тропічної ветеринарії,

доктор ветеринарних наук, професор

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook