Відкрита лекція професора Ігоря Паламарчука
Відкрита лекція професора Ігоря Паламарчука
7 листопада 2017 року
м. Київ, НУБіП України, навчальний корпус №1 аудиторія 87
7 листопада 2017 року відбулася відкрита лекція з дисципліни «Надійність обладнання галузі». Лекцію для студентів 2 курсу спеціальності «Харчові технології» на тему «Графоаналітичні методи оцінки параметрів надійності технічних систем» прочитав професор кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК, д.т.н. Ігор Павлович Паламарчук, який має великий досвід в даній області.
![](/sites/default/files/u253/2017_11_07_1.jpg)
Лекція була присвячена використанню законів теорії ймовірностей, перебігу та властивостей відомих функцій розподілу випадкових величин, їх геометричних характеристик для оцінки та прогнозування технічного стану механізмів та вузлів обладнання переробних і харчових виробництв. Дана тематика досить актуальна при забезпеченні нормальних умов експлуатації технічних систем за рахунок своєчасної організації профілактичних заходів.
![](/sites/default/files/u253/2017_11_07_2.jpg)
Для засвоєння студентами другого курсу даний матеріал є важким, але лектор, використовуючи наочні ілюстрації презентаційного матеріалу, приклади та прості аналітичні викладки, значно спростив представлення інформації. Про це засвідчили результати активної дискусії викладача з аудиторією. Зокрема двоє студентів отримали додаткові бали за поточний тематичний модуль. А присутність студентів була майже стовідсотковою, за винятком 4 студентів, які захворіли. І це говорить про те, що студенти прагнуть навчатися, здобувати знання аби в майбутньому стати хорошими спеціалістами в галузі харчової промисловості.
Великий інтерес викликала відкрита лекція і у колег лектора, які були присутні на цьому занятті. Так, прослухати цікавий матеріал і набратися досвіду випала честь викладачам кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК – доцентам Жеплінській М.,Муштруку М. та старшому викладачеві Буровій З.
![](/sites/default/files/u253/2017_11_07_3.jpg)
А декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, професор, д.т.н. Лариса Вацлавівна Баль-Прилипко відмітила високий рівень підготовки лектора до заняття, та відповідність викладеного матеріалу всім показникам якості проведення лекційного заняття.
![](/sites/default/files/u253/2017_11_07_4.jpg)
Марія Жеплінська
доцент кафедри ПіОПП АПК