День науки на кафедрі інформаційних систем

9 листопада 2017 року

       В рамках проведення днів науки факультету інформаційних технологій відбулось розширене засідання кафедри інформаційних систем, на яке були запрошені викладачі, аспіранти та студенти, керівництво факультету інформаційних технологій та науково-дослідної частини. Відкриваючи засідання, декан факультету інформаційних технологій  О.Г. Глазунова проінформувала присутніх про проведення аналогічних заходів на інших кафедрах факультету, наголосила на їх важливості та висловила впевненість, що проведення днів науки сприяє покращенню комунікацій  та розвитку співробітництва при проведенні науково-дослідних робіт. 

 

       Далі завідувач кафедри інформаційних систем М.З. Швиденко розповів про основні напрями науково-дослідних робіт кафедри в історичному ракурсі, а саме створення баз даних колективного користування для веб-середовища, розробку галузевих інформаційних систем, розробку та впровадження сучасних технологій поширення даних і знань. Потім він висвітлив питання сьогодення науково-дослідних робіт кафедри - імплементацію створеної системи електронного дорадництва в якості е-платформи для впровадження інновацій природничих університетів. При цьому були деталізовавані відповідні технологічні та організаційні аспекти і аргументовано показано, яким чином система електронного дорадництва надає інтегровані в одній платформі дієві інструменти впровадження інновацій природничих університетів. Також М.З. Швиденко відмітив, що кафедра займається прикладними науковими розробками, тому не останню роль відіграють фінансові питання. І тут кафедра має деякі результати - так тільки за два останні роки зароблено майже 400 тис. грн.

       Далі виступили співробітники кафедри інформаційних систем: старший викладач, завідувач лабораторії комп'ютерних технологій  С.П.Саяпін, доценти М.Г. Садко та В.В. Харченко, які висвітлили напрямки проведення їхніх наукових досліджень, зокрема створення інформаційних ресурсів у інтернет-середовищі, розробка баз даних сільськогосподарських підприємств  та вирішення на їх основі аналітичних і управлінських задач та створення єдиного аграрного інформаційного середовища.

 

      У засіданні також прийняли участь фахівці кафедри аграрного консалтингу і туризму - доценти Л.Х. Рибак і І.П. Кудінова та завідувач Т.П.Кальна-Дубінюк, яка у своєму виступі наголосила на нагальній необхідності використання у консультативній діяльності системи електронного дорадництва та розвитку співробітництва двох кафедр з питань проведення спільних наукових досліджень.


Таким чином, проведений захід показав, що кафедра інформаційних систем має вагомі результати проведених науково-дослідних робіт і може запропонувати  на ринку інноваційні інформаційні продукти.  

Завідувач кафедри інформаційних систем М. Швиденко

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook