Предметно-методична комісія №4

 Предметно-методична комісія №4 “Підготовки фахівців тилового забезпечення”

 

 

Предметно-методична комісія №4 (дали ПМК) як і кафедра бере свій початок з 20-х років XX-го сторіччя з курсів підготовки військових ветеринарів,

  

у теперішній час поруч з ветеринарним забезпеченням готує фахівців транспортного забезпечення.ПМК, як структурний підрозділ кафедри здійснює навчальну, виховну, наукову та методичну роботи. Приймає участь у підготовці та формуванні готовності студентів до військово-професійної діяльності. Готує офіцерів запасу за військово-обліковими спеціальностями: “Застосування автомобільних з’єднань, військових частин і підрозділів”, “Радіологія та токсикологія ветеринарна”. Безпосередньо здійснює підготовку офіцерів кадру за схемою: студент – курсант (спеціалізацією ветеринарне забезпечення військ (сил)) та перепідготовку і підвищення кваліфікації військових фахівців ветеринарної медицини Збройних Сил України та інших військових формувань. ПМК укомплектована провідними науково-педагогічними працівниками та кваліфікованим допоміжним персоналом, які мають наукові ступені, практичний досвід в організацій ветеринарного та транспортного забезпечення військ (сил), досвід участі у бойових діях. Переважна більшість персоналу ПМК складають офіцери запасу, які мають відповідні навчанню спеціальність та освіту. Для проведення всіх видів занять, насамперед практичних, які визначені як пріоритетні, на ПМК створено відповідну навчально-матеріальну базу.

Для проведення групових та практичних занять з матеріальної частини автомобіля, експлуатації автомобільної техніки - класи будови та експлуатації автомобільної техніки, основні елементи стаціонарного парку військової частини, де студентам прищеплюються практичні навички в проведенні технічного обслуговування автомобілів, виконанні нормативів з технічної підготовки, в організації заходів експлуатації військової автомобільної техніки та роботи з документами автомобільної служби.

Для проведення занять з польової ветеринарно-санітарної експертизи, військової епізоотології, радіології і токсикології, організації служби ветеринарної медицини – класи і лабораторії, у тому числі польові, рухомі лабораторії ветеринарної медицини на автошасі де студенти, курсанти та кадрові офіцери опановують, насамперед практично, ветеринарно-санітарну експертизу продовольства, вивчають заходи військової ветеринарної радіології і токсикології, військової епізоотології.

 Навчальні лабораторії забезпечені сучасним обладнанням для визначення та індикації радіоактивних і токсичних речовин бактеріологічних засобів. Для цього маються прилади: спектрометр енергії, вимірювач потужності доз “ИМД-12” , радіометр “РУБ-01-П6” та інші, медична польова хімічна лабораторія, люмінесцентні та звичайні телескопи тощо.

      

На ПМК постійно підтримується зв’язок з установами та підприємствами галузі Національної економіки для навчання на сучасному рівні та військовими частинами для проведення військової практики, в реальних умовах діяльності військової частини.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook