Дорадчий моніторинг проекту Tempus QANTUS пройшов успішно!

12 жовтня 2017 року

6 жовтня 2017 року на базі Уманського національного університету садівництва було проведено моніторингову місію Національним Темпус-офісом в Україні проекту Tempus QANTUS, активним учасником якого протягом кількох років є Національний університет біоресурсів і природокористування України (програма додається).
Із звітом про виконану роботу за проектом наш університет на нараді представляли Оксана Зазимко – начальник навчального відділу та Олена Наумовська – доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю.
Жанна Таланова – представник Національного Темпус-офісу в Україні розпочала зустріч та розповіла консорціуму Темпус-Квантус – представникам університетів, інститутів, департаментів та державних установ, про хід роботи, графік та перебіг моніторингової місії Темпус-офісу на базі Уманського НУС. На зустрічі був присутній працівник Темпус-офісу Петро Крайнів.

Консорціум проекту Темпус-Квантус було утворено в 2013р. До складу консоціуму увійшли: Університет Павії, Італія (UNIPV), Університет природних ресурсів та природничих наук, Відень, Австрія (BOKU), Ягеллонський університет, Республіка Польща (UJ), Університет Лейди, Іспанія (UdL), Університет Генуї, Італія (USGIT), Асоціація європейських університетів наук про життя, Бельгія (ICA), Міністерство освіти і науки України, Україна (MESU / МОНУ), Спілка спеціалістів з міжнародних відносин Асоціації європейських університетів наук про життя, Бельгія (IROICA), Одеський державний екологічний університет, Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, Національний університет біоресурсів та природокористування України, Львівський національний аграрний університет, Білоцерківський національний аграрний університет, Уманський національний університет садівництва, Державна установа «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта», Інститут інноваційних технологій і змісту освіти, Інститут екології Карпат НАН України, Департамент екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації.

Присутніх гостей привітав перший проректор Іван Мостов’як, розповівши про Уманський НУС – один з найстаріших навчальних закладів аграрного сектору, його історію, матеріальну базу, серед якої національні надбання, та співпрацю університету з міжнародними та місцевими асоціаціями, зауваживши, що реалізація проекту Тempus є важливою для навчального закладу, оскільки завдяки їй було започатковано стійке навчально-наукове співробітництво з вищими навчальними закладами – Кракова, Лейди, Італії.

Учасники моніторингу мали змогу представити свої доробки, одержані під час роботи над проектом Темпус, висвітлюючи аспекти перебігу подій.

Вадим Захарченко – координатор проекту від України, представив аудиторії цілі проекту та їх реалізацію, зауваживши, що вплив соціально-політичної ситуації в країні дещо відкоригував план роботи але, в цілому, реалізацію низки завдань було здійснено. Головними з них були: організація співробітництва та аналіз стану розробки робочого пакету рамки кваліфікацій в галузі наук про навколишнє середовище для вищих навчальних закладів. Пан Захарченко презентував видання, що здійснено в рамках проекту «Рамка кваліфікації у сфері наук по навколишнє середовище» Завершив доповідач виступ наголошенням на актуальності проекту, визнавши, що це дійсно сучасне бачення впливу на вищу освіту, адже навчальні курси змінюють світогляд, надаючи можливості модернізації освітніх програм. Наразі роботи досі ведуться і про завершальні результати буде відомо на наступному засіданні.

Доктор Марик Франкович (Ягеллонський університет, Республіка Польща) розповів про контроль над проектом. Доповідач наголосив, що одним із принципів сучасної європейської освіти є мобільність викладачів, їх можливість навчання, стажування та дослідницька робота за кордоном. На базі отриманих результатів буде зроблена зовнішня оцінка проекту й розроблені нові методології провадження вищої освіти, оскільки для забезпечення освітньої мобільності необхідна перепідготовка академічних груп.

З презентаціями результатів проекту виступили Олег Шаблій, Сергій Степаненко, Оксана Зазимко, Тетяна Димань, Віктор Карпенко, Богдан Кректун, Володимир Рожак, Ольга Гетя та інші представники учасників консорціуму. До слова були запрошені всі присутні та бажаючі висловити думки й знайти відповідь на питання, що хвилюють.



У підсумках Жанна Таланова дала схвальний відгук роботи всіх навчальних закладів по проекту, зауваживши ряд питань, які потребують доопрацювання.

Отже, проект Tempus QANTUS досяг мети стосовно розроблення галузевої рамки кваліфікацій у сфері екології, охорони навколишнього природного середовища та збалансованого природокористування, представниками всіх навчальних закладів розроблені заплановані тренінг-курси.

Проект Tempus QANTUS успішно наближається до завершення!
 

Керівник навчального відділу, кандидат технічних наук, дочент,
Зазимко Оксана Володимирівна

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook