Мекка кібернетики: екскурсія до Інституту кібернетики імені В.М.Глушкова Національної академії наук України

6 жовтня 2017 року
      У рамках  підготовки до святкування 50-річчя кафедри Економічної кібернетики (як і було заплановано) 4 жовтня 2017 року студенти І та ІІ курсу освітньої програми «Економічна кібернетика» та студенти 4 курсу спеціальності «Комп’ютерні науки» разом з наставниками Людмилою Галаєвою та Олексієм Ткаченко за сприяння професора кафедри комп’ютерних систем і мереж Михайла Васюхіна відвідали Інститут кібернетики імені В.М. Глушкова.
      Інститут кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України – широко відомий в Україні та за її межами науковий центр із вирішення фундаментальних і прикладних проблем інформатики та обчислювальної техніки, впровадження їхніх методів і засобів у різні сфери людської діяльності. Тут проводяться глибокі теоретичні дослідження в галузі теорії оптимізації, абстрактної та прикладної теорії автоматів, теорії дискретних перетворювачів, теорії штучного інтелекту, теорії програмування тощо.
       Співробітники Інституту кібернетики розповіли про історію розвитку обчислювальної техніки та суперкомп’ютерів в Україні, а також про архітектурні особливості, виробничі потужності СКІТ-4 та запросили оглянути обчислювальний комплекс СКІТ-4 (28-вузловий кластер на багатоядерних процесорах Intel Xeon E5-2600) і кабінет-музей академіка В.М. Глушкова.
 
 
      Екскурсія по музею присвяченому діяльності академіка В.М.Глушкова, яку провела його донька Віра Вікторівна Глушкова, дуже сподобалася студентам. Захоплююча розповідь про діяльність фундатора перших обчислювальних машин та інформаційних технологій не могла лишити байдужими майбутніх продовжувачів справи великого вченого.
 
       Тепер у студентів на згадку про екскурсію є чудове фото про відому фреску Інституту кібернетики та ексклюзивні розповіді про зародження та «мекку кібернетики».
 
 

                                                                                                                                                                      Людмила Галаєва,

доцент кафедри економічної кібернетики 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook