Лісівники гідно продовжили футбольні баталії на полях НУБіП України

20 вересня 2017 року

Славні спортивні традиції студентів Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства засновані ще за довоєнних часів. Збірні команди інституту неодноразово займали призові місця у першості Києва та країни з лижних перегонів, баскетболу, кульової стрільби, гандболу, легкої атлетики, футболу та інших видів спорту. Інакше і не могло бути, адже робота у лісі до снаги тількивипускникам зі здоровим тілом і здоровим духом. Не дивно, що спорт у них завше був у пошані. Не один із випускників прославив нашу країну на спортивних теренах світу.

Особливою повагою і популярністю в інституті користується гра мільйонів – футбол. Збірна команда ННІ лісового і садово-паркового господарства серед лідерів в університеті. Вона постійний неодноразовий призер і переможець традиційного Всеукраїнського Кубку з футболу «Юність Посулля» ім. Героя України І. Сподаренка. Збірна команда інституту єдина за усі часи у Києві на початку нинішнього тисячоліття виборола право грати у вищій лізі першості столиці з футболу серед ВУЗів – столичних грандів і при цьому досить часто була у призерах.

Традиційними стали щорічні зустрічі з футболу команд з числа випускників різних років, у яких нерідко на футбольне поле виходять батьки-випускники протии своїх  дітей, нинішніх студентів.

Вже понад 35 років на початку кожного нового навчального року проводиться чемпіонат з футболу серед груп 1-го курсу і серед збірних курсів, присвячений Дню працівника лісу. Вже другий рік поспіль, ці змагання присвячен світлій пам’яті Миколи Дмитровича Полякова, багаторічного завідувача кафедри фізичного виховання та заступника декана лісогосподарського факультету зі спортивно-масової роботи, який понад піввіку вірою і правдою служив рідному університету, фізкультурі та спорту. Не одна тисяча випускників пройшла школу  М.Д. Полякова,  школу справжньої Людини, патріота університету і Вітчизни. Завдяки його зусиллям і педагогічному таланту тисячі студентів уподобали заняття фізкультурою і спортом та  стали справжніми лісівниками і загартували своє здоров’я та зміцніли духом.

Не став винятком і нинішній рік. 15 та 16 вересня на стадіоні університету відбулися традиційні ігри першості ННІ ЛіСПГ з футболу, присвячені  Дню працівника лісу на Кубок пам’яті М.Д. Полякова. Упродовж двох днів тривала напружена боротьба у першості між групами та збірними курсами. Окрасою стала участь у турнірі збірної команди викладачів і випускників інституту.

Перший день змагань відзначився найбільш запеклою боротьбою, оскільки сильнішого визначали студенти груп першого курсу. Справжня спортивна боротьба на полі не припинялась ні на мить.

Особливою увагою необхідно відмітити студентів 1 курсу спеціальності «Садово-паркове господарство». Захищати честь своєї групи на поле вийшли не тільки хлопці, але і дівчата, при чому, не просто «вийшли», а і створили гідну конкуренцію майбутнім чемпіонам.

 

В результаті напруженої боротьби місця були розподілені наступним чином: І місце і беззаперечне лідерство на змаганнях отримали студенти спеціальності «Лісове господарство» 1-ої групи, під керівництвом старшого викладача Блищика В.І.; ІІ місце і гідна конкуренція за студентами 3-ої групи – тренер команди доц. Терентьєв А.Ю.; і ІІІ місце та прихильність вболівальників отримали студенти першого курсу спеціальності «Деревообробні та меблеві технології», підготовкою яких опікувався асистент Мазурчук С.М.

А найгарнішою і найперспективнішою командою змагань визнано команду групи 1 курсу спеціальності «Садово-паркове господарство» під керівництвом асистента Власенко А.С.

Нагородження переможців і учасників змагань проводив директор ННІ Лісового і садово-паркового господарства професор Лакида Петро Іванович. Переможці отримали з рук директора дипломи і пам’ятні кубки, а решта команд були нагороджені грамотами за участь і традиційними для цих змагань призами – кавунами, що одночасно символізують футбольний м’яч, який всіх єднає, і земну кулю, засаджену лісами!!!

На другий день змагань на поле стадіону вийшло 7 команд інституту, які представляли збірні команди усіх курсів від першого до магістрів другого року навчання та збірну викладачів і випускників інституту. Під час урочистого відкриття змагань, присутній на стадіоні проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Миколайович Кваша привітав усіх присутніх зі святом – Днем працівника лісового господарства, і зазначив, що традиція, збиратись на футбольному полі щороку, започаткована лісівниками понад 30 років назад, є надважливою і повинна жити надалі!

Під час самих змагань, у першій грі збірна команда 4-го курсу обіграла  своїх молодших побратимів з 3-го курсу з рахунком 2 : 0. А збірна викладачів і випускників обіграла команду магістрів 1-го року навчання, що стало невеликою сенсацією, оскільки, в команді магістрів грає значна частина колишньої збірної інституту, але досвід і наполегливість виявились сильнішими за молодість, і в результаті рахунок – 3 : 0 на користь викладачів і випускників.

 

В заключній грі чвертьфіналу збірна команда 2-го курсу з рахунком 3 : 0 перемогла магістрів 2-го року навчання, забронювавши собі місце у півфіналі.

Перша півфінальна зустріч виявилась дуже запеклою і безкомпромісною, адже на полі зустрілись збірна викладачів і випускників  та збірна 4-го курсу. Незважаючи на велику кількість моментів як біля одних так і біля інших воріт, доля матчу вирішувалась у серії післяматчевих пенальті, оскільки жодна з команд не відзначилась у основний час. І тут фортуна була на боці студентів. Досвід не те що, не допоміг викладачам, а навпаки, самовпевненість зіграла з ними злий жарт, і в результаті  - мінімальна перемога 4-го курсу з рахунком 4 : 3. А у другій парі між собою зустрічались студенти 1-го і 2-го курсу. Незважаючи на запеклу і цікаву зустріч, впевнену перемогу в матчі здобули студенти першого курсу, зумівши, за рахунок своєї жаги до перемоги, деморалізувати свого супротивника.

У боротьбі за бронзу зустрілися викладачі та студенти 2-го курсу. Гра вийшла цікавою, з великою кількістю гольових моментів  і завершилася перемогою  викладачів, які свій єдиний гол забили на останніх хвилинах доданого часу та завоювали бронзові медалі. Фінальна зустріч видалася видовищною  і  змістовною. Обидві команди показали не тільки високу техніку гри, а і тактичну виучку. Першокурсники грали потужно і володіли ігровою перевагою, але і четвертий курс за рахунок гострих контратак створював напругу біля воріт «першачків». В результаті – нульова нічия і знову серія післяматчевих пенальті. І в цей раз, голкіпер збірної четвертого курсу змусив помилитись гравця першого курсу, мінімальна перевага 4 : 3 і кубок М.Д. Полякова у 2017 році завойовують студенти 4 – го курсу, а срібні медалі і бажання ще більше працювати над собою дістаються студентам 1-го курсу.

 

Учасникам змагань керівництво інституту та рідні Миколи Дмитровича Полякова підготували подарунки та пам’ятні призи.

З рук проректора, академіка УААН Сергія Миколайовича Кваші, директора інституту професора Петра Івановича Лакиди,  сина та доньки М.Д. Полякова Андрія Миколайовича та Ольги Миколаївни усі команди учасники першості отримали традиційний приз – кавун. Команді переможниці було вручено красивий перехідний Кубок М.Д. Полякова, який дуже нагадує Кубок Ліги Чемпіонів, а гравці команди переможниці та команд призерів отримали медалі і дипломи.

Крім того, вже другий рік поспіль, рідні Миколи Дмитровича для розвитку фізичної культури і спорту в інституті, дарують нову футбольну форму для команд студентів інституту.

Змагання пройшли у дружній та урочистій атмосфері, за гарної сонячної, не по осінньому теплої погоди. За ними спостерігали численні вболівальники.  У змаганнях не було переможених, а тільки переможці, бо вони сприяли єднанню, формуванню колективів груп, курсів інституту, набуттю командного духу, який є запорукою майбутніх перемог.

Отримане здоров’я та хороший настрій, без сумніву, додадуть учасникам і вболівальникам традиційних змагань козацького здоров’я, незламного духу і наснаги у навчанні та роботі.

Учасниками змагань схвалено рішення   розширити традиційну першість ННІ з футболу на Кубок М.Д. Полякова, присвячену Дню працівника лісу, за рахунок збірних команд інших споріднених навчальних закладів.

Традиції мають жити і перемагати!  До зустрічі з Кубком М.Д. Полякова наступного року!

Заступник директора ННІЛіСПГ  А.К. Спірочкін

Завідувач кафедри відтворення лісів та лісових 
меліорацій, професор В.М. Маурер

 

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook