Питання вступної кампанії, початок школи першокурсника та нова стратегія профорієнтаційної роботи – у фокусі ректорату

7 серпня 2017 року

 7 серпня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Відкриваючи його, очільник університету зупинився на перебігу вступної кампанії. Станом на сьогодні, кількість абітурієнтів, зарахованих на навчання на перший курс на базі повної загальної середньої освіти, на 181 особу менша, ніж торік. Проте, найближчим часом відбудеться дозарахування і цей показник зміниться в позитивну сторону. Вже маємо 111 чоловік, які висловили бажання навчатися за умовами договору. Що ж до магістратури, то вступна кампанія на цей освітній ступінь є індикатором роботи колективу відповідного факультету чи ННІ. Якщо 90% випускників бакалаврату подають документи в магістратуру, то це свідчить про якість навчального процесу. Але є окремі структурні підрозділи, які змогли залучити значно менше вступників. Цього року маємо 250 абітурієнтів з інших університетів.

Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про підготовку наказів на зарахування першокурсників і на стипендії для студентів. 23 серпня о 12-00 в корпусі №1 відбудуться урочисті збори з нагоди Дня прапора та Дня незалежності.
 
 
Директор студмістечка Сергій Стецюк проінформував про готовність до поселення першокурсників, яке стартує сьогодні. Кімнати підготовлені, весь персонал знаходиться на робочому місці  й вже почав приймати молодь.
 
Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зупинився на наборі іноземних студентів – з 18 чоловіками вже підписані угоди. 15 осіб висловили бажання навчатися на підготовчому відділенні.
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про ремонтні роботи в університеті і підготовку до нового навчального року. Йде облаштування пункту обліку гарячої води в гуртожитку №4, завершується ремонт аудиторії 232 в корпусі №10. 
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на енергоефективності – підсумки за липень місяць будуть підбиті на цьому тижні. З 8 по 28 серпня триває подання документів в аспірантуру і докторантуру. В навчально-дослідних господарствах йде заготівля кормів. 
 
 
Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Начальнику відділу кадрів Миколі Михайліченку – посилити контроль за дотриманням трудової дисципліни, зокрема працівниками технічно-інженерних служб і будівельників та вживати до порушників заходів відповідно до законодавства. Сергію Кваші – провести анкетування першокурсників щодо джерел інформації, з яких вони дізналися про можливості вступу до університету, внести пропозиції щодо формування відділу маркетингу, на який буде покладена функція координації профорієнтаційної роботи. Також в університеті потрібно збільшити кількість і якість дисциплін, які викладаються англійською мовою. Ще одна ініціатива ректора – сформувати в НУБіП школу лідерства для найкращих студентів. Директору ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталію Коваленку – організувати якісне проведення школи першокурсника, розмістити на території план розташування корпусів і гуртожитків університету. Вченому секретарю Оксані Барановській – узагальнити аналітичні дані до серпневого засідання вченої ради. Ігорю Ібатулліну – вести якісний облік і охорону врожаїв в навчально-дослідних господарствах.
 
Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.
 
Денис Рудень
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook