СІЛЬСЬКИЙ ЗЕЛЕНИЙ ТУРИЗМ В ДІЇ

10 червня 2017 року
НВЦ "Виставковий центр"

8 червня 2017 в рамках програми XXIX міжнародної агропромислової виставки АГРО-2017, яка проходила з 7 по 10 червня 2017 р. в виставковому центрі ВДНХ, було проведено семінар «КАТЕГОРИЗАЦІЯ У СФЕРІ СІЛЬСЬКОГО ЗЕЛЕНОГО ТУРИЗМУ ЯК ФАКТОР БЕЗПЕКИ ТА ГАРАНТІЇ ПОСЛУГ, НАВЧАННЯ ТА КОНСУЛЬТУВАННЯ»
Мета семінару: розширення зайнятості населення у сільській місцевості, правовий захист та підтримка, порядок проведення категоризації «Українська гостинна садиба».
Захід було проведено Спілкою сприяння розвитку сільського зеленого туризму у партнерстві з Міністерством аграрної політики та продовольства України, кафедрою аграрного, земельного та екологічного права, кафедрою аграрного консалтингу та сервісу Національного університету біоресурсів і природокористування України, Cпілкою «Українська мережа сільського розвитку», Програмою розвитку ООН в Україні та за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації.

 

 З вітальним словом виступили Володимир Васильєв – голова ВГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні», Олена Ковальова – заступник міністра аграрної політики та продовольства України, Віталіна Мартиновська – заст. директора департаменту туризму та курортів Мінекономрозвитку України та Андрій Заїка – керівник проекту ПРООН «Зміцнення бізнес-обєднань малих та середніх підприємств».

 

 

  

З доповідями виступили Олена Бородіна, зав. відділу економіки і політики аграрних перетворень Інституту економіки та прогнозування НАН України, д.е.н., професор, член-кореспондент НАНУ, Олена Гафурова, професор кафедри аграрного, земельного та екологічного права імені академіка В.З. Янчука НУБіП України, д.ю.н., Юрій Зінько, доцент Львівського національного університету імені Франка, головний експерт-консультант з категоризації ГО «Спілка СЗТ України, голова Львіського осередку Спілки та ін.
Кафедру аграрного консалтингу та сервісу представляли зав. кафедрою Тетяна Кальна-Дубінюк, та доценти: Олена Локутова, Лілія Рибак, Ірина Кудінова, Стефанія Мосіюк.

 

 В ході проведення семінару відбулося підписання Спілкою сільського зеленого туризму України Меморандуму про взаємодію у просуванні ідей сільського розвитку в Україні з кафедрою аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В. З. Янчука та Меморандуму про співпрацю з юридичною клінікою «Захист та справедливість».

 

 

 На семінарі було вручено сертифікати членам Спілки СЗТ України, сертифікати та знаки «Українська гостинна садиба» - господарям агросадиб.

 

Під час XXIX міжнародної агропромислової виставки АГРО-2017 у центральному павільйоні №1 працював стенд сільського зеленого туризму, де були задіяні студенти-волонтери з НУБіП України спеціальності «Туризм», працювали майтер-класи «Лялька-мотанка» та «Петриківський розпис».

 

 

 Семінар приніс велике задоволення гостям виставки та його активним  учасникам із різних областей України, викладачам і студентам, що розвивають сільський зелений туризм в нашій мальовничій Україні.

    

 

Доценти кафедри аграрного
консалтингу та сервісу
Олена Локутова
Лілія Рибак

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook