Засідання ради роботодавців ННІ лісового і садово-паркового господарства

29 травня 2017 року

В рамках святкування Дня університету відбулось чергове засідання Ради роботодавців ННІ лісового і садово-паркового господарства.

Директор інституту професор Лакида П.І. звернувся до присутніх з вітальним словом, висловив вдячність всім за підтримку інституту, проінформував учасників зібрання про стан підготовки фахівців в інституті.

На засідання Ради були запрошені ряд начальників обласних управлінь лісового і мисливського господарства: Івано-Франківського, Житомирського, Київського, Кіровоградського, Полтавського. Черкаського, Сумського. Відбулись часткові зміни у складі Ради, тому було обрано нового Голову – Бондаря В.Н., заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів України.

Одним з питань, які було розглянуто на засіданні – особливості підготовки фахівців відповідно до нового переліку спеціальностей. Схвально була сприйнята інформація про відновлення спеціальності «Деревообробні та меблеві технології».

Святецька А.В., начальник управління кадрового забезпечення та роботи з міжнародних відносин Державного агентства лісових ресурсів України,  звернула увагу присутніх на зміні підпорядкування коледжів і технікумів, які здійснюють підготовку фахівців для галузі. Учасники засідання виказали стурбованість подальшою долею підготовки ОС «Молодший спеціаліст» у технікумах і коледжах, як майбутніх керівників первинної ланки.

Обговорено питання надзвичайно великої кількості вузів в Україні, які здійснюють підготовку фахівців лісового і садово-паркового господарства, але, на жаль, знаходиться на неналежному рівні. На цьому питанні зупинився завідувач кафедри дендрології та лісової селекції Марчук Ю.М.

Учасниками засідання було розглянуто питання призначення іменних стипендій Ради роботодавців кращим студентам. З ініціативою призначення таких стипендій для студентів спеціальності «Деревообробні та меблеві технології» виступив Мельник І.А., Президент Української асоціації деревообробного обладнання. Він зазначив, що асоціація готова підтримувати найкращих і активних студенів і в питаннях подальшого працевлаштування.

В ході засідання учасник обмінялись рядом питань, які стосувались сьогодення стану та розвитку освіти і галузей народного господарства, профорієнтації, вступної кампанії.

Секретар Ради

Ковалевський С.Б.

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook