Алея слави НУБіП поповнилася ще двома погруддями – Івану Мартиненку та Антону Скороходьку

26 травня 2017 року

     Святкування Дня університету вже традиційно розпочалося з Алеї слави НУБіП: до свята вона поповнилася ще двома пам’ятниками видатним вченим, фундаторам нашого вишу. На пропозицію колективу факультету ветеринарної медицини тут встановлено погруддя засновнику зоогігієнічної школи в Україні Антону Скороходьку, а ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження – основоположнику наукової школи з електрифікації і автоматизації сільського господарства Івану Мартиненку.

     Саме з їхнього відкриття і розпочався візит до університету Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, який взяв участь у офіційній церемонії.

     Погруддя Івану Мартиненку відкрили завідувач кафедри автоматики та робототехнічних систем, яка носить його ім’я, Віталій Лисенко, онук вченого Євген Садовий, котрий приїхав на урочистості з сином (і це величезна подія у їхній сімейній хроніці) і студентка Альона Пилипенко. А пам’ятник Антону Скороходьку  – завідувач кафедри гігієни тварин та санітарії, названої його ім’ям, Микола Захаренко, декан факультету ветеринарної медицини Микола Цвіліховський та аспірантка Людмила Кондрасій.

Валентин Обрамбальський 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook