На базі університету стартував ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії

16 травня 2017 року

     16 травня 2017 року на базі Національного університету біоресурсів і природокористування розпочався ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Хімія» для спеціальностей технологічних, інженерно-будівельних, транспортних, екологічних, медичних, аграрних і ветеринарних вищих навчальних закладів. Для участі в ньому прибули 62 учасники з 26 провідних вишів. Всі вони пройшли сито відбору дистанційного туру.

     Наш університет за цей рік проводить вже п’яту олімпіаду, вітаючи учасників, зазначив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Він розповів про історію і можливості НУБіП та висловив упевненість, що три його хімічних кафедри мають весь необхідний потенціал для успішного проведення заключного етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії. Молодь, яка приїхала до нас, має думати лише про те, як показати свої знання, а завдання організаторів – сформувати їм для цього належні умови.

     Олімпіада проходить за трьома секціями: за програмою загальної хімії (для технологічних, інженерних, будівельних, транспортних спеціальностей); неорганічної, аналітичної, органічної хімії біологічного спрямування (для екологічних, агробіологічних, біотехнологічних спеціальностей); неорганічної, аналітичної, органічної хімії медичного спрямування (для медичних і ветеринарних спеціальностей). Вона складається з теоретичного туру (де учасникам пропонують хімічні завдання щодо складання рівнянь реакцій хімічних процесів та розрахунку багаторівневих задач) і вирішення експериментальних лабораторних завдань.

     Оцінює знання і вміння конкурсантів професійне журі під головуванням завідувача кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води Володимира Копілевича. Йому допомагатимуть доценти Леонід Абарбарчук (кафедра аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води), Віктор Бухтіяров (кафедра органічної, фізичної і колоїдної хімії та хімії пестицидів), Ольга Кочкодан (кафедра загальної хімії). А також наші колеги з інших вишів – доцент кафедри хімії та фізики Національного університету водного господарства та природокористування (Рівне) Надія Буденкова, доцент кафедри фізичної хімії НТУУ «КПІ» ім. Ігоря Сікорського Микола Пономарьов, доценти кафедри хімії Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету Андрій Токар і Євген Новоселов, доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Київського національного торговельно-економічного університету Ірина Гончарова, асистент кафедри медичної та фармацевтичної хімії Буковинського державного медичного університету Михайло Ткачук, доцент кафедри хімії та охорони праці Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля Ольга Захарова.

 

     Бажаємо учасникам наснаги і удачі, нехай переможе сильніший!

Роман Жила,
старший викладач кафедри загальної хімії 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook