Підвищення вимог до підготовки студентів – головне завдання відокремлених підрозділів

26 квітня 2017 року

     26 квітня відбулася традиційна нарада керівництва університету з керівниками відокремлених підрозділів.

     Ректор університету Станіслав Ніколаєнко радо привітав присутніх, підкреслив, що головна мета зібрання – спільно вирішувати проблеми, які виникають. Далі Станіслав Миколайович спрямував присутніх на підготовку до відзначення Дня університету, закликав оновити презентаційні матеріали усіх закладів, анонсував проведення 31 травня на базі НУБіП України засідання з обговорення перспектив розвитку аграрної освіти двома комітетами Верховної Ради України: з питань науки і освіти та аграрного, закликав готувати запитання та пропозиції. Особливу увагу керівників ректор звернув на поліпшення якості студентів відокремлених підрозділів: "Ваші випускники, вступаючи до Університету, мають ставати зразком для усіх студентів" – наголосив Станіслав Миколайович. А для досягнення цього необхідно: посилити контроль за якістю знань студентів, їх практичну підготовку, у тому числі в науково-виробничих центрах, і, безумовно, жорстко поставити питання якості підготовки викладачів.

     Тему підготовки викладачів продовжив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який підвів підсумки атестації педагогічних працівників відокремлених підрозділів. Спільна думка атестаційної комісії, яку озвучив Сергій Миколайович, що обрана модель проведення атестації є успішною і потребує продовження у майбутньому. Адже відмова від делегування атестації місцевим управлінням освітою дає можливість відслідковувати рівень якості викладачів, які працюють у коледжах, повніше знайомитися з їх роботою та спрямовувати на нові звершення. Проте, у комісії виникли й пропозиції щодо удосконалення процесу атестації: запровадження обов'язкового стажування на виробництві викладачів, у першу чергу, спеціальних дисциплін, проведення зрізів знань студентів викладачів, які атестуються, та відвідування членами комісії відкритих лекцій цих викладачів. Також Сергій Кваша акцентував увагу керівників на неприпустимості зайвих вимог до викладачів щодо підготовки звітів, інших матеріалів, що не передбачені Положенням про атестацію. 

 

     Керівники відокремлених підрозділів озвучили нагальні проблеми, основною з яких є нестача грошей на комунальні послуги, поділилися планами на майбутнє. Так, директор Немішаєвського агротехнічного коледжу Володимир Альохін анонсував проведення в коледжі пісенного фестивалю навчальних закладів Бородянського району та запросив присутніх на святкові урочистості з нагоди 80-ти річчя утворення відділення "Ветеринарна медицина", що відбудуться 5 травня.

     За результатами наради ректор Станіслав Ніколаєнко дав відповідні доручення.

Олег Єресько,
Начальник відділу регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання  

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook