Навчання з охорони праці посадових осіб Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК (УЛЯБП АПК)

25 квітня 2017 року

З 13 по 20 квітня 2017 року викладачі Навчально-методичного центру з охорони праці НУБіП України провели працеохоронне навчання для посадових осіб Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК (УЛЯБП АПК). Згідно з чинним законодавством з охорони праці таке навчання посадові особи підприємств мають проходити через кожні три роки. Нині навчання пройшли 38 співробітників та інженер з охорони праці

Під час навчання завідувач кафедри охорони праці та інженерії середовища НУБіП України Войналович Олександр Володимирович роз’яснив  окремі положення Закону України «Про охорону праці», Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності», Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, Правил пожежної безпеки в Україні, НПАОП 73.1-1.11-12 «Правила охорони праці під час роботи в хімічних лабораторіях» та інших нормативно-правових актів з охорони праці. Також посадових осіб Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК (УЛЯБП АПК) ознайомилися із змінами у чинному законодавстві з охорони праці, що сталися протягом останніх років.

Враховуючи виробничу спрямованість Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК (УЛЯБП АПК), особливе зацікавлення слухачів викликала демонстрація навчальних фільмів з питань безпечного виконання робіт у хімічних лабораторіях та пожежної безпеки. На цьому навчанні доцент кафедри охорони праці та інженерії середовища НУБіП України Білько Тамара Олександрівна провела тренінг на тему: «Домедична допомога потерпілим у разі нещасного випадку на виробництві», який учасники оцінили як один із найкращих, захоплюючих та корисних.

Іспит після проведення навчання у слухачів (див. фото) приймали члени постійно-діючої комісії з перевірки знань з охорони праці, кожному слухачу на іспиті було запропоновано письмово відповісти на три питання, що стосувалися їх посадових обов’язків з охорони праці, вимог електро- і пожежної безпеки у виробничих приміщеннях та ін.

 

 

завідувач кафедри охорони праці та інженерії середовища НУБіП України Войналович Олександр Володимирович

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook