Науковий гурток

АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ СТАНДАРТИЗАЦІЇ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ І БЕЗПЕЧНІСТЮ ПРОДУКЦІЇ ТА ВИРОБНИЦТВА АПК

 

 

 

 

 

Для кращого ознайомлення із роботою наукового гуртка «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю і безпечністю продукції та виробництва АПК»  
за 2022 - 2023 навчальний рік перегляньте презентацію за посиланням 


 

 

 

   

 

 

 

Науковий керівник гуртка «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю і безпечністю продукції та виробництва АПК»

 Розбицька Тетяна Вікторівна,
доктор філософії (
PhD), асистент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції. 

 

 

 

Науковий студентський гурток «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю і безпечністю продукції та виробництва АПК» було створено у 2003 році на кафедрі стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції.

Мета наукового студентського гуртка «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю і безпечністю продукції та виробництва АПК» – підготовка висококваліфікованих фахівців за спеціальністю 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка», освітня програма «Якість, стандартизація та сертифікація» щодо володіння знаннями, які допоможуть вирішити питання щодо гармонізації національних стандартів до рівня міжнародних на продовольство та технології його одержання і переробки; вдосконалення вимог національних стандартів з систем управління, які б забезпечували раціональне використання ресурсів та задовольняли високі вимоги щодо якості продукції на виробництвах аграрної галузі; популяризації серед виробників і фахівців наукових і практичних засад менеджменту якості як основи системного і ефективного розвитку галузі; удосконалення порядку проведення процедури відповідності третьою стороною з метою надання споживачам правдивої оцінки об’єкта дослідження.

Засідання гуртка відбуваються згідно річного плану роботи. Учасниками гуртка є студенти денної і заочної форми навчання спеціальності 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка», освітня програма «Якість, стандартизація та сертифікація», 181 «Харчові технології»

 

Сфера діяльності гуртка охоплює менеджмент управління якістю та демонстрація їх застосування на типових прикладах, які мають місце у виробничій діяльності:

1.  основи організаційного управління та менеджменту;

2.  міжнародні стандарти:

•  ISO серії 9000;

•  ISO серії 22000, FSSC 22000, IFS Food, BRC;

•  ISO / IEC серії 27000;

•  ISO серії 50000 та ISO серії 14000;

•  GLOBALG.A.P.

•  ISO / IEC 17025;

•  ISO серії 45000 та ISO серії 31000.

3.  соціальні аспекти менеджменту лабораторій;

4.  документація систем менеджменту якості лабораторії;

5.  процесний підхід в системі менеджменту;

6.  міжнародні стандарти по інтегрованим системам менеджменту;

7.  внутрішній аудит систем менеджменту;

8.  законодавчі та регуляторні аспекти.

   

План-графік роботи наукового гуртка на 2022-2023 рр. 

№ п/п

Заняття

Час проведення

Місце проведення

Відповідальний

1.      

Аспекти професійної діяльності у  сфері стандартизації.

Вересень 2022

 

400Д, корп.12 /

https://meet.google.com

 

Розбицька Т.В.

2.      

Особливості професійної діяльності майбутніх спеціалістів з якості, стандартизації та сертифікації.

3.      

Ознайомлення з міжнародними стандартами щодо СМЯ.

4.      

Документована інформація у СУЯ, основні критерії забезпечення.

Жовтень

 2022

 

400Д, корп.12 /

https://meet.google.com

Розбицька Т.В.

5.      

Формулювання політики та цілей у сфері якості.

6.      

Особливості стандартів «High-level structure».

Листопад 2022

400Д, корп.12 /

https://meet.google.com

Розбицька Т.В.

7.      

Особливості підтримування цілісності та керованості документів системи якості органів оцінки відповідності.

8.      

Взаємодія з персоналом органів оцінки відповідності: способи підвищення результативності та уникнення покладання зайвого навантаження.

9.      

Методологія наукових досліджень та особливості наукової діяльності.

Грудень

2022

400Д, корп.12 /

https://meet.google.com

Розбицька Т.В.

10.   

Практичні аспекти метрологічного забезпечення у випробувальних лабораторіях.

11.   

Порівняння міжнародного, європейського та національного законодавство у сфері якості і безпечності харчових продуктів та виробництв.

Січень

2023

400Д, корп.12 /

https://meet.google.com

 

Розбицька Т.В.

12.   

Визначення показників якості та факторів, що впливають на якість обраної продукції.

 

Лютий

2023

 

400Д, корп.12 /

https://meet.google.com

 

Розбицька Т.В.

 

13.   

Теоретичні основи розроблення, впровадження та вдосконалення систем управління якістю та безпечністю харчових продуктів

14.   

Програми – передумови та належні практики при управлінні безпечністю харчових продуктів.

15.   

Застосування принципів НАССР.

Березень 2023

400Д, корп.12 /

https://meet.google.com

Розбицька Т.В.

16.   

Розробити НАССР-план для обраного продукту.

17.   

Розроблення програми проведення аудиту системи управління безпечністю харчових продуктів на відповідність вимогам ISO 22000.

Квітень

2023

400Д, корп.12 /

https://meet.google.com

Розбицька Т.В.

18.   

Основи лідерства. Побудова ефективної команди.

19.   

Практичне заняття з підготовки наукової доповіді для виступу на конференції.

20.   

Основи пошуку інформації та роботи із нормативними документами.

21.   

Практичні аспекти формування технічного завдання для розроблення проектів національних стандартів.

Травень

2023

400Д, корп.12 /

https://meet.google.com

 

Розбицька Т.В.

22.   

Підготовка до проходження виробничої практики.

23.   

Мотивація персоналу.

24.   

Сертифікація агропідприємств за вимогами GLOBALG.A.P.

Червень

2023

400Д, корп.12 /

https://meet.google.com

 

Розбицька Т.В.

25.   

Основи екологічного менеджменту та принципи його формування в Україні.

26.   

Екологічне маркування за ДСТУ ISO 14020.

Липень

2023

 

400Д, корп.12 /

https://meet.google.com

 

Розбицька Т.В.

27.   

Міжнародні стандарти щодо ризик-менеджменту та методів оцінювання оцінювання ризиків ISO 31000 та ISO 31010.

28.   

Підготовка до нового семестру і написання магістерської роботи, постера.

Серпень

2023

400Д, корп.12 /

https://meet.google.com

 

Розбицька Т.В.

 

            Залежно від ситуації заняття може відбутися у режимі онлайн на платформі https://meet.google.com

 

    У роботі наукового гуртка щорічно беруть участь близько 30 студентів, які навчаються на кафедрі стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції ОС «Магістр», які активно долучаються до роботи наукових конференцій, готуючи тези-доповіді щодо результатів досліджень, займаються написанням фахових статей, активно відвідують виставки, вебінари, підвищення кваліфікації, конкурси і олімпіади по обраній спеціальності. 

 

 

Список гуртківців:

 

1.Баранов Володимир Сергійович

2.Баранов Сергій Андрійович

3.Бебякін Володимир Олександрович

4.Вальчук Василь Іванович

5.Ворошилов Данііл Вадимович

6.Галушко Марія Михайлівна

7.Глушик Ігор Миколайович

8.Глядик Богдан Миколайович

9.Джура Олександр Володимирович

10.Довгич Ольга Петрівна

11.Культенко Роман Сергійович

12.Куцан Іванна Романівна

13.Леонов Роман Геннадійович

14.Логвинюк Сергій Васильович

15.Ляшенко Аліна Валеріївна

16.Нагула Олександр Олексійович

17.Науменко Денис Олександрович

18.Овчарук Володимир Юрійович

19.Песчанюк Олег Олегович

20.Плиска Анатолій Сергійович

21.Полехін Максим Вікторович

22.Ращупкін Микола Миколайович

23.Рудницький Микола Миколайович

24.Рязанцев Дмитро Олексійович

25.Самчук Сергій Степанович

26.Сидоренко Олександр Олександрович

27.Улько Валерія Валеріївна

28.Філоненко Олександр Васильович

29.Халілов Рафаел Муршудович

30.Хібовський Михайло Леонідович

31.Шевченко Дарина Миколаївна

32.Шевчук Нікіта Андрійович

33.Шпакович Віктор Іванович


 

ПУБЛІКАЦІЯ ТЕЗ:

 МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ

«Продовольча та екологічна безпека в умовах війни та повоєнної відбудови: виклики для України і світу».

 

Секція 3. Роль тваринництва, ветеринарної медицини та харчових технологій в умовах війни та вирішенні завдань Плану відродження України 

№ п/п

ПІП студента і наукового керівника

Назва тез

1.     

Баранов В.С.

Розбицька Т.В.

ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ ЕКОЛОГІЧНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ НА ДЕРЕВООБРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ

2.     

Вальчук В.І.

Толок Г.А.

ДОЦІЛЬНІСТЬ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНІСТЮ ХАРЧОВОЇ

ПРОДУКЦІЇ НА ПІДПРИЄМСТВАХ З ВИРОБНИЦТВА

БЕЗАЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ

3.     

Ворошилов Д.В.

Розбицька Т.В.

СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ НА РИБОПЕРЕРОБНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ

4.     

Галушко М.М.

Розбицька Т.В.

Постой Р.В.

ЗАСТОСУВАННЯ ПРИНЦИПІВ HACCP У МАГАЗИНАХ РОЗДРІБНОЇ ТОРГІВЛІ ПРОДУКТАМИ ХАРЧУВАННЯ

5.     

Герасимчук Я.П.

Розбицька Т.В.

Адамчук Л.О.

АНАЛІЗ СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ МІКРОБІОЛОГІЧНИХ ЛАБОРАТОРІЙ

6.     

Герус Л.В.

Розбицька Т.В.

ОСОБЛИВОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ НАССР В ЗАКЛАДАХ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ

7.     

Куцан І.Р.

Розбицька Т.В.

Постой Р.В.

ОСОБЛИВОСТІ ЗАПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ НАССР НА РИБОПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ УКРАЇНИ

8.     

Леонов Р.Г.

Розбицька Т.В.

ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ HACCP В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

9.     

Леонова В.В.

Розбицька Т.В.

РОЗРОБКА ДОКУМЕНТОВАНОЇ ПРОЦЕДУРИ «УПРАВЛІННЯ

ДОКУМЕНТАЦІЄЮ» СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ

10.  

Ляшенко А.В.

Розбицька Т.В.

ВПРОВАДЖЕННЯ HACCP НА М’ЯСОПЕРЕРОБНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ

11.  

Науменко Д.О.

Розбицька Т.В.

НОРМАТИВНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ НА АВІАЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ

12.  

Нечкалюк А.Р.

Розбицька Т.В.

Толок Г.А.

ПЕРЕВАГИ ВПРОВАДЖЕННЯ КОНЦЕПЦІЇ ОЩАДЛИВОГО ВИРОБНИЦТВА В УМОВАХ ПЕРЕРОБНОГО ПІДПРИЄМСТВА

13.  

Плиска А.С.

Толок Г.А.

ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНІСТЮ НА ВІТЧИЗНЯНИХ РИБОПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ

14.  

Ращупкін М.М. Толок Г.А.

МОТИВАЦІЯ ЯК ВАЖЛИВИЙ ЧИННИК ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ПІДПРИЄМСТВ

15.  

Рудницький М.М.

Розбицька Т.В.

Постой Р.В.

ПЕРСПЕКТИВИ ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ ЕКОЛОГІЧНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ НА УКРАЇНСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ

16.  

Рязанцев Д.О. Толок Г.А.

ЗАСТОСУВАННЯ  ПЕРСОНАЛ-ТЕХНОЛОГІЙ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ

17.  

Ткач О.В.

Розбицька Т.В.

 

ОСОБЛИВОСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ НАССР ПЛАНУ У ЗАКЛАДАХПОЧАТКОВОЇ ТА СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ

18.  

Улько В.В.

Толок Г.А.

ЗАСТОСУВАННЯ СИСТЕМИ НАССР НА М’ЯСОПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ УКРАЇНИ

19.  

Шевченко Д.М.

Розбицька Т.В.

Постой Р.В.

ОСОБЛИВОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ НАССР НА РИБОПЕРЕРОБНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ

20.  

Шпакович В.

Філоненко О.

Самойліченко О.В.

ОПТИМІЗАЦІЯ ЧИСЕЛЬНОСТІ ПЕРСОНАЛУ ПРОМИСЛОВИХ ВИРОБНИЦТВ

  

ІІ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ ВЧЕНИХ ТА ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ «НАУКОВІ ЗДОБУТКИ У ВИРІШЕННІ

АКТУАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ ВИРОБНИЦТВА І ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА»

№ п/п

ПІП студента і наукового керівника

Назва тез

1.     

Денис Науменко, Тетяна Розбицька

ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ МЕНЕДЖЕМЕНТУ ЯКОСТІ НА АВІАПІДПРИЄМСТВІ

2.     

 

Володимир Бебякін, Ольга Самоліченко

 

РОЗРОБКА ЕЛЕМЕНТІВ СМЯ В УМОВАХ ВИРОБНИЧОТЕХНОЛОГІЧНОЇ ЛАБОРАТОРІ КОМБІКОРМОВИХ ЗАВОДІВ

3.     

Віктор Шпакович, Ольга Самоліченко

ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ

ТЕХНОЛОГІЧНИМ ПРОЦЕСОМ ВИРОБНИЦТВА КОМБІКОРМІВ

       Гуртківці мають змогу проходити міжнародне стажування в Німеччині на одному із найкращих підприємств Аllfein Feinkost GmbH & Co. KG − це дочірне підприємство компанії Wiesenhof, що входить до складу PHW Grouр, яка являє собою одну з найбільших компаній в німецькій харчової промисловості. Основні потужності займаються виробництвом і маркетингом високоякісних сортів м’яса птиці, таких як курка, індичка і качка під брендом WIESENHOF. Проходячи практику на підприємстві Аllfein Feinkost GmbH & Co. KG гуртківці мають змогу працювати на всіх операціях, починаючи із прийому сировини закінчуючи зберіганням і відправкою готовою продукції до точок реалізації.

     Випускники, які є членами гуртка, обіймають керівні посади у відділах якості переробних підприємств, фармацевтичних виробництв, торгівельних мереж, Держпродспоживслужбі України, Національному органі стандартизації, Міжнародній фінансовій корпорації тощо. 

 

 

ПІДГОТОВКА, ПОДАННЯ, РЕАЛІЗАЦІЯ МІЖНАРОДНИХ ПРОЄКТІВ

ЗА УЧАСТІ ГУРТКІВЦІВ: 

1. Назва секції проєкту: REF: Центр екологічних інвестицій (EIC) – 2022 «Досягнення цілей кліматичної політики в країнах, що розвиваються». НУБіП України є партнером проекту «SmartAGRO – СИСТЕМА МОНІТОРИНГУ РОЗУМНОГО СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА З ПРОАКТИВНИМ ПЛАНОМ УДОБРЕННЯ» (проект № Клійма.3.01.22-0101), спільно з Талліннським технологічним університетом (TalTech). Хархан Леся – включена як співвиконавець проекту в період 2022–2023 рік.

 

2. Проєктна пропозиція на участь у конкурсі спільних українсько-турецьких науково-дослідних проєктів для реалізації у 2022–2023 рр. Назва проєкту: Прополіс одержаний за новою технологією: протимікробний засіб і компонент здорового харчування. Пріоритетний напрямок: Науки про життя, охорона здоров’я та біотехнології, включаючи лікування таких хвороб, як нова коронавірусна пневмонія. Авторський колектив: Адамчук Л., Двикалюк Р., Розбицька Т., Антонів А., Лісогурська О. Результати очікуються.

 

 

ОПУБЛІКОВАНО МЕТОДИЧНО-ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДОВІДНИК:

 

Буферні зони у системах вирощування сільськогосподарських культур: методично-інформаційний довідник / Л. Адамчук, А. Антонів, Ю. Лисюк, Л. Хархан, Т. Харіна, А. Майор, І. Ковальська [під ред. Л. Адамчук]. Київ : ННЦ «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича», 2021. 48 с. 

 

 

ФАХОВІ СТАТТІ ЗА УЧАСТІ ГУРТКІВЦІВ: 

 

  1. Адамчук Л., Дудченко Н., Лісогурська Д., Пилипко, К. (2021). Дослідження оригінальних сортів меду. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації, 4(1), 137-157. 
  2. Адамчук Л., Дудченко, Н., Генгало, Н., Лісогурська Д., Пилипко К. Характеристика українських падевих медів. Продовольчі Ресурси. 2021. Т. 9, № 16. С. 8-19.
  3. Antoniv A.D., Rozbytska T.V. Аналіз небезпечних факторів пов’язаних з харчовими продуктами в закладі роздрібної торгівлі. Animal sciences and food technology. 2022. Vol. 12, No2. С. 89-95.
  4. Двикалюк Р.М, Адамчук Л.О., Антонів А.Д. Нормативні вимоги до якості прополісу. Animal sciences and food technology. 2022. Vol. 12, No3. (травень)
  5. Антонів А.Д., Курочка А.В., Розбицька Т.В. Процедура верифікації систем менеджменту харчових підприємств. 2022. Animal sciences and food technology. Vol. 12, No3. (травень)
  6. Адамчук Л.О, Постоєнко Г.В., Баль-Прилипко Л.В., Двикалюк Р.М.,
    Антонів А.Д., Пилипко К.В. Дослідження вмісту залишків антибіотиків у меді натуральному. Наукові праці Національного університету харчових технологій, 2022. Том 28, № 2 (травень)

  

 

УЧАСТЬ ГУРТКІВЦІВ В СТУДЕНТСЬКИХ ОЛІМПІАДАХ, КОНКУРСАХ

 

1. Диплом ІІ ступеня за перемогу у ІІ-му турі Всеукраїнського конкурсу студентських робіт 2020/2021 (квітень, 2021) зі спеціальності "Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка" у Луцькому національному технічному університеті (квітень, 2021):

  • Михайло Толочко

 

2. Переможці ІІ-го туру VII Міжнародної олімпіади з менеджменту серед молоді, Київ, Україна (грудень, 2021):

  • Артем Антонів
  • Інна Грібова

   

 

3. ІІ-й тур Всеукраїнського конкурсу студентських робіт 2021/2022 зі спеціальності "Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка" у Луцькому національному технічному університеті. Пройшли перший етап (лютий, 2022):

  • Бобилік Євгеній, Захарова Дар’я (шифр "Якість продукції")
  • Ковальська Ірина, Майор Ангеліна (шифр "Управління безпечністю")
  • Кравченко Анастасія (шифр "Системи управління»). 

 

 

            Гордість наукового гуртка:

 

  

 

Випускники гуртка «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю і безпечністю продукції та виробництва АПК», що наразі навчаються в аспірантурі:

 

 

Зінченко Роман Сергійович

Тема дисертаційної роботи: «Наукові засади створення нормативно-технічної бази систем управління якістю та безпечністю харчових продуктів для переробних підприємств АПК»

 

Науковий керівник: кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції Слива Юлія Володимирівна 

 

Чечітко Владислав Ігорович

Тема дисертаційної роботи: «Інтенсифікація процесів фільтрації та охолодження у технології крафтового пива»

 

Науковий керівник: кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції Слива Юлія Володимирівна 

 

Антонів Артем Дмитрович

Тема дисертаційної роботи: «Удосконалення технології м’ясних делікатесів з використанням продукції бджільництва»

 

Науковий керівник: кандидат сільськогосподарських наук, доцент, доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції Адамчук Леонора Олександрівна

  

            Фотозвіт наукового гуртка:

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

 

  

 

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

 

 

 

 ЗВІТ роботи гуртка за попередні роки

 

Для кращого ознайомлення із роботою наукового гуртка «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю і безпечністю продукції та виробництва АПК»  за 2021 -2022 навчальний рік перейдіть за посиланням

 

 

 

 

Звіт про роботу наукового гуртка  «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю і безпечністю продукції та виробництва АПК»

Кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції  за 2020-2021 навчальний рік

№ п/п

Заходи

Дата проведення

Місце проведення

Відповідальний

1

Лекція «Аспекти професійної діяльності у  сфері стандартизації, сертифікації  та управління якістю»

Жовтень 2020

400Д,корп.12

 

Сілонова Н.Б.

2

Ознайомлення з міжнародними стандартами на системи управління якістю в рамках проведення заходу «Дні якості»

Листопад 2020

400Д,корп.12

Сілонова Н.Б.

3

Документована інформація у системі управління якістю, основні критерії забезпечення

Листопад 2020

400Д,корп.12

Сілонова Н.Б.

4

Формулювання політики та цілей у сфері якості

Грудень 2020

400Д,корп.12

Сілонова Н.Б.

5

Стандарти «High-level structure» практичні аспекти інтеграції

Грудень 2020

400Д,корп.12

Сілонова Н.Б.

6

Методологія наукових досліджень та особливості наукової діяльності

Січень 2021

400Д,корп.12

Сілонова Н.Б.

7

Практичне заняття з підготовки наукової доповіді для виступу на конференції

Лютий 2021

400Д,корп.12

Сілонова Н.Б.

8.

Лекція «Основи пошуку інформації та роботи із нормативними документами»

Лютий 2021

 

400Д, к.12

Працівники наукової бібліотеки НУБіП України

9.

Участь у всеукраїнській науково-практичній конференції присвяченій дню споживача в Ірпінському економічному коледжі

Березень 2021

 

Ірпінський економічний коледж

Сілонова Н.Б.

10.

Участь у міжнародній науково-практичній конференції молодих вчених 

Квітень 2021

 

400Д, к 12

Сілонова Н.Б.

11.

Практичні аспекти формування технічного завдання для розроблення проектів національних стандартів

Квітень 2021

 

400Д, к 12

Сілонова Н.Б.

12.

Участь у міжнародній олімпіаді з менеджменту серед молоді

Травень 2021

400Д,корп.12

Сілонова Н.Б.

 

[1] Залежно від епідситуації заняття може відбутися у режимі онлайн

 

 ІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ

«Актуальні проблеми та стратегії розвитку підприємництва, торгівлі і маркетингу в умовах сучасного ринку» 

1.

Антонів А.Д.

Сілонова Н.Б.

Дисциплінарна політика, як стратегічний орієнтир розвитку підприємства роздрібної торгівлі

 

ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції

«ІННОВАЦІЇ РОЗВИТКУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ У ГОТЕЛЬНО–РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ» 

1.

Антонів А.Д.

Сілонова Н.Б.

Контроль на законодавчому рівні харчових продуктів в умовах фуд-корту

 

V МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ

«Управління якістю в освіті та промисловості: досвід, проблеми та перспективи» 

1.

Антонів А.Д.

Сілонова Н.Б.

Особливості валідації плану НАССР в мережі закладів роздрібної торгівлі

 

Х МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ ВЧЕНИХ, АСПІРАНТІВ І СТУДЕНТІВ

«Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства». 

1.     

Антонів А. Д.

Сілонова Н.Б.

Аналіз сучасних підходів до забезпечення СУБХП в умовах закладу роздрібної торгівлі.

2.     

Курочка А. В.

Розбицька Т.В.

Адамчук Л.О.

Особливості верифікації НАССР плану.

3.     

Сидорчук І. В.

Сілонова Н.Б.

Практичні аспекти систем менеджменту якості в умовах організації з надання консультативних послуг.

4.     

Чечітко В. І.

Сілонова Н.Б.

Переваги забезпечення показників безпечності та якості в умовах ТОВ «НІКДАРІЯ» з застосуванням системи GLOBALG.A.P.

5.     

Остролуцька К. В.

Сухенко В.Ю.

Аналіз ризиків при виробництві рибної продукції.

6.     

Чабанова А.О.

Розбицька Т.В.

Прядко О.А.

Позитивні сторони додержання рекомендацій ISO 9000.

7.     

Фесенко В.В.

Сілонова Н.Б.

Переваги системи управління безпекою та гігієною праці.

8.     

Грібова І.В.

Сілонова Н.Б.

Аналіз нормативно-правових аспектів регулювання безпечності харчових продуктів.

9.     

Ракова Д.В.

Розбицька Т.В.

Адамчук Л.О.

НАССР у навчальних закладах – важливий інструмент для контролю безпеки харчування.

10.  

Савчук Д.С.

Розбицька Т.В.

Сухенко В.Ю.

Управління якістю та безпечністю продукціїна молокопереробних підприємствах.

11.  

Смульський Д.В.

Розбицька Т.В.

Сухенко В.Ю.

Вдосконалення системи екологічного менеджменту на підприємствах харчової промисловості.

12.  

Гуменюк К. О.

Сілонова Н.Б.

Актуальні аспекти системи управління якістю в умовах банківської установи.

13.  

Дерун Ю.А.

Розбицька Т.В.

Впровадження  НАССР плану у закладах громадського харчування.

14.  

Королевський І. В.

Сухенко В.Ю.

Основи формування системи управління безпечністю харчових продуктів при виробництві крафтових м'ясних делікатесів.

15.  

Кравченко А. Ю.

Сухенко В.Ю.

Аналіз вимог міжнародних стандартів серії ISO та OHSAS до системи управління охороною здоров’я та безпекою праці для їх інтегрування на підприємствах нафтопереробної промисловості.

16.  

Підгола А. Ю.

Розбицька Т.В.

Переваги від впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів в чайній промисловості.

17.  

Сухенко Є. В.

Сухенко В.Ю.

Прополіс як фактор, що забезпечує подовження терміну зберігання ковбас.

18.  

Фещенко-Гуленко А. І.

Сухенко В.Ю.

Вимоги міжнародних стандартів серії BRC до системи управління безпечністю скляної упаковки для харчових продуктів.

19.  

Боришкевич О.В.

Розбицька Т.В.

Сухенко В.Ю.

Пepeвaги opгaнiчнoгo виpoбництвa.

20.  

Іволга А.Р.

Розбицька Т.В.

Прядко О.А.

Етапи розроблення системи НАССР плану.

21.  

Ізламкіна М.М.

Розбицька Т.В.

Адамчук Л.О.

Застосування інструментів якості з метою діагностики системи управління персоналом.

22.  

Литвин І.М.

Розбицька Т.В.

Адамчук Л.О.

Управління ризиками та механізми запобігання екологічним ризикам.

23.  

Павлик Ю.Ю.

Розбицька Т.В. 

Адамчук Л.О.

Вдосконалення системи управління якістю.

 

МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЯ

«Сучасні тенденції розвитку публічного та приватного права»

1.

Антонів А.Д.

Сілонова Н.Б.

Артеменко О.В.

Імплементація законодавства з безпечності харчових продуктів до європейських вимог.

2.

Курочка А.В.

Розбицька Т.В.

Артеменко О.В.

Особливості адміністративної відповідальності за порушення законодавства про безпечність та якість харчових продуктів.

3.

Сидорчук І.В.

Сілонова Н.Б.

Артеменко О.В.

Правове врегулювання захисту прав споживачів.

4.

Чечітко В.І.

Сілонова Н.Б.

Артеменко О.В.

Вимоги законодавства європейського союзу щодо ГМО.

5.

Остролуцька К. В.

Сухенко В.Ю.

Артеменко О.В.

Застосування законадавчих вимог щодо простежуваності у виробництві риби в ланцюгу «водойма-споживач».

 

III РЕСПУБЛИКАНСКАЯ НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКАЯ КОНФЕРЕНЦИЯ МОЛОДЫХ УЧЕНЫХ «ЖАС ТҰРАН–2021»

«Цифровизацияэкономики и общества: вклад молодыхисследователей» 

1.

Кравченко А. Ю.

Сухенко В.Ю.

Анализ требований международных стандартов серии ISO и OHSAS к системе менеджмента безопасности труда и охраны здоровья для их интегрирования на предприятиях нефтеперерабатывающей промышленности

2.

Антонів А.Д.

Сілонова Н.Б.

Анализ опасных факторов связанных с пищевыми продуктами в заведениях розничной торговли 

 

Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв: міжнародна науково-практична інтернет-конференція 

1.

Tobias Ritter,

Inna Hribova, Natalia Silonova

Analysis the general guide line sof food legislation Germany and Ukraine

 

 

Звіт про роботу наукового гуртка  «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю і безпечністю продукції та виробництва АПК»

Кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції  за 2019-2020 навчальний рік

Заходи

Дата проведення

Місце проведення

Відповідальний

1.

Лекція «Стандартизація, сертифікація, управління якістю» як професійна діяльність

Вересень 2019

400Д, к.12

Сілонова Н.Б.

2.

Практична робота із розробляння Політики та цілей у сфері якості

Жовтень 2019

400Д, к.12

Сілонова Н.Б.

3.

Проведення виїзного заняття з управління ризиками в умовах харчопереробного підриємства

Жовтень 2019

400Д, к.12

Сілонова Н.Б.

4.

Практична робота із розробляння процесів системи управління якістю на українських підприємствах

Листопад  2019

400Д, к.12

Сілонова Н.Б.

5.

Прийняття участі у 26-му Форумі «Дні якості в Україні` 2018», в національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана

Листопад  2019

400Д, к.12

Сілонова Н.Б.

6.

Практична робота із розробляння процесів системи управління якістю на українських підприємствах

Грудень 2019

400Д, к.12

Сілонова Н.Б.

7.

Проведення відкритої лекції «Сучасні системи управління якістю: світовий досвід»

Грудень 2019

400Д, к.12

Сілонова Н.Б.

8.

Лекція «Основи пошуку інформації та роботи із нормативними документами»

Лютий 2020

 

400Д, к.12

Працівники наукової бібліотеки НУБіП України

9.

Участь у всеукраїнській науково-практичній конференції присвяченій дню споживача в Ірпінському економічному коледжі

Березень 2020

 

Ірпінський економічний коледж

Сілонова Н.Б.

10.

Участь у міжнародній науково-практичній конференції молодих вчених

Квітень 2020

 

400Д, к 12

Сілонова Н.Б.

11.

Участь у всеукраїнській олімпіаді зі спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація»

Квітень 2020

 

208, к.3

Сілонова Н.Б.

12.

Лекція «Управління якістю в методології проектного менеджменту»

Травень 2020

400Д, к.12

Тетервак Д.

13.

Участь у всеукраїнській олімпіаді зі спеціальності «Метрологія, стандартизація та сертифікація»

Травень 2020

НУ «Львівська політехніка»

Сілонова Н.Б.

14.

Захист проектів командами-членами наукового гуртка

Травень 2020

400Д, к.12

Сілонова Н.Б.

 ЗА ПЕРІОД 2019-2020 н.р. гуртківцями опубліковано: 10 статей у фахових виданнях та 38 тез доповідей. 

 

IХ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства»

1.     

Шафаренко Я.А.,

Розбицька Т.В.,

Слива Ю.В.

Важливі аспекти формування систем управління якістю в контексті вимог міжнародного стандарту ISO 9001:2015

2.     

Колісніченко Д.,

Слива Ю.

Аналіз можливості застосування електричних методів для експрес аналізування якісних характеристик харчових продуктів

3.     

Веренікін О.,

Слива Ю.

Дослідження якісних показників синтетичних мийних засобів з покращеними екологічними характеристиками в залежності від їх складу

4.     

Кириєнко А.,

Слива Ю.

Елементи GAP для утримання курей-несучок

5.     

Сергієнко І.,

 Слива Ю.

Огляд вимог до юридичного супроводу діяльності ГУ Держпродспоживслужби в Київській обл..

6.     

Павлівський В.,

Слива Ю.

Особливості розроблення СМЯ на м’ясопереробних підприємствах

7.     

Солоділова В.,

Слива Ю.

Порівняння якісних характеристик кросів ломанн коричневий та хайсек коричневий курей-несучок для вибору оптимальних параментрів

8.     

Прокопенко Т,

Слива Ю.

Аналіз забрудненості об’єктів ветеринарного контролю радіонуклідами 137CS ТА 90SR

9.     

Комар В.,

Слива Ю.

Вимоги до земель для ведення органічного сільського господарства

10.  

Самсоненко О.,

Слива Ю

Аналіз ризиків щодо безпечності продукції м’ясопереробного підприємства

11.  

Луканюк Х.Р.,

Сілонова Н.Б.

Вивчення ринку споживчих послуг з використанням методу  QFD

12.  

Ганцева К.О.,

Сілонова Н.Б.

Аналіз нормативного забезпечення безпечності харчових продуктів

13.  

Борисенко Р.В.,

Сілонова Н.Б.

Розроблення елементів СУБХП в умовах переробного підприємства

 

14.  

Мироненко О.О.,

Сілонова Н.Б.

Аналіз підходів до забезпечення безпечності напівфабрикатів з риби

15.  

Скринько С.М.,

Сілонова Н.Б.

Розроблення програм передумов системи НАССР в умовах переробного підприємства

16.  

Похильченко А.С.,

Сілонова Н.Б.

Впровадження системи управління безпезпечністю харчових продуктів в підприємства роздрібної торгівлі

 

17.  

Бондаренко П.О.,

Сілонова Н.Б.

Визначення контексту організації деревообробного підприємства

 

18.   Бондаренко В.В.,

Сілонова Н.Б.

Аналіз систем управління якістю в умовах лабораторій ветеринарної медицини

19.  

Садомака С.В.,

Сілонова Н.Б.

Розробка елементів системи управління якістю в сучасному підприємстві

20.  

Руденко Л.І.,

Сілонова Н.Б.

Теоретичний аналіз системи управління якістю сільськогосподарського виробництва

21.  

Гришко П.І.,

Розбицька Т.В.

Стандартизація в системі технічного регулювання хлібопекарської продукції в Україні

22.  

Дмитришин Д.А.,

Розбицька Т.В.,

Сухенко В.Ю.

Стандартизовані показники вирощування кондитерського соняшнику

23.  

Йова В.Ю.,

Розбицька Т.В.

Управління ризиками в системах управління.

24.  

Кирилюк І.Д.,

Розбицька Т.В.,

Сухенко В.Ю.

Система управління якістю: особливості впровадження згідно із ДСТУ ISO 9001:2015

25.  

Колос Р.Є.,

Розбицька Т.В.

Роль життєвого циклу в системі екологічного управління

26.  

Павелко О.О.,

Розбицька Т.В.

Застосування методу SWOT-аналіз в умовах

організації «Студентська організація НУБіП України»

27.  

LoLe,

Natalia Silonova

Peculiarities of applicantion of QMS standardsin China

 

І Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інновації розвитку харчових технологій та індустрії гостинності в контексті сучасних тенденцій готельно-ресторанного бізнесу». Видавець і виготовлювач ДВНЗ «Тернопільський коледж харчових технологій і торгівлі», 2020

28.  

Павелко О.О.,

Розбицька Т.В.

Переваги та недоліки методу SWOT-аналіз.

29.  

Толочко М.К.,

Демиденко О.О.

Системи управління інформаційною безпекою в умовах підприємства.

III Міжнародної науково-практичної конференції «Інфраструктура якості: перспективи та тенденції розвитку»

30.  

Іваненко Р.Ф.,

Розбицька Т.В.

«Дослідження статусу технічних умов в системі нормативних документів»

31.  

Синяк В.І.,

Сухенко В.Ю.,

Розбицька Т.В.

«Аналіз ризиків та критичних контрольних точок (НААСР), привиробництві м’ясних ковбас»

32.  

Очколяс О.В.,

Сухенко В.Ю.,

Розбицька Т.В.

«Управління безпекою та якістю молока на принципах системи HACCP»

33.  

Ярема М.І.,

Розбицька Т.В.

«Переваги впровадження концепції НАССР на харчовому підприємстві»

34.  

Білоштан Д.М.,

Сухенко В.Ю.,

Розбицька Т.В.

«Аналіз ризиків на молочному підприємстві» 

35.  

Гук Н.А.,

Сухенко В.Ю.,

Розбицька Т.В.

«Розроблення елементів системи НАССР при виробництві варених ковбас»

36.  

Захаренко І.В.,

Сухенко В.Ю.,

Розбицька Т.В.   

«Розроблення елементів системи НАССР при виробництві соків»

37.  

Клименко І.В.,

Сухенко В.Ю.,

Розбицька Т.В. 

«Контроль і методи визначення величини шорсткості поверхні віконних блоків»

38.  

Моісєєнко К.І.,

Розбицька Т.В.

«Аналіз ризиків при виробництві напівфабрикатів»

 

№п.п

Журнал «Новітні технології»

1.

Павелко О.О.,

Розбицька Т.В.

«Застосування методу SWOT-аналіз в умовахорганізації «Студентська організація НУБіП України»»

2.

Толочко М.К.,

Розбицька Т.В.,

Сухенко В.Ю.,

Демиденко О.О.

«Стандарти управління інформаційною безпекою в сучасних умовах»

3.

Сілонова Н.Б.,

Лукащук Я.Ю

«Показники якості органічних томатів»

4.

Сілонова Н.Б., Костюк І.В.

«Сучасні аспекти аналізу ризиків безпечності харчових продуктів виробництва соків»

Журнал «Стандартизація, сертифікація, якість»

5.

Пашук Я.О.,

Розбицька Т.В.,

Сухенко В.Ю.

«Корпоративна культура як елемент ефективного управління персоналом підприємства»

6.

Зінченко Р.С.

Сілонова Н.Б.

«Практичні аспекти виконання вимог міжнародних стандартів до систем управління»

7.

Веренікін О.М.,

Слива Ю.В.,

Булітко Л.Є

«Актуальність екологічної сертифікації миючих засобів в Україні»

8.

Слива Ю.,

Колісніченко Д

«Аналіз аудиту постачальників  торговельних мереж»

9.

Luo Le,

Silonova N.,

SlyvaYu.

«Quality and safety indexes analysis of Shiitake cultivation»

 

The Eleventh Conference of Agronomy Students, Čačak, Serbia, 14 - 16 August, 2019

10.

Roman Zinchenko,

Sergii Romanenko,

Nataliia Silonova

«Water quality as an element of the plant food safety management system»

 




Керівник наукового гуртка                                                           Розбицька Т. В.

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook