Профорієнтаційна робота

2 березня 2017, 12:00
Нещодавно повернувся з Вінниці. Побував у Вінницький національний аграрний університет - ВНАУ. Вів відкриту лекцію-семінар для студентів факультету механізації с/г, викладачів, а також, вінницьких підприємців-аграріїв. Розповів про можливості застосування ГІС в АПК, супутникові дані, вегетаційні індекси і купу-купу чого цікавого. Що є на ринку, що заслуговує уваги, чому варто вірити, а чому - ні.
Якщо коротко, то основна ціль виступу полягала в покращенні рівня обізнаності аграрних (майбутніх і теперішніх) фахівців в тематиці супутникового моніторингу посівів. Що варто питати в компаній, з якими хочете співпрацювати (якщо маєте на меті перевірити їх кваліфікацію), які мають бути відповіді, і т.д.
Прикро усвідомлювати, але студенти були малоактивні в дискусіях (приблизно 1/3 контингенту). Таке враження, що їм від цього життя мало що потрібне в університеті ;-) 
Натомість лавину питань задавали підприємці і педагоги. Це дійсно радує! Повернувся з позитивними враженнями і купою нових контактів. Сподіваюсь, скоро відвідаю й інші ВУЗи.
 
Руслан Басараб 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook