Майбутні інженери занурилися в історичні витоки Української держави

5 березня 2017 року

     В останні дні зими студенти першого курсу механіко-технологічного факультету разом з кураторами відвідали Національний музей історії України, який був заснований ще у 1899 році і має дуже цікаву історію. 
     Першокурсники дізнались про те, що засновниками були відомі вчені Д. Щербаківський, В. Хвойка та М. Біляшевський. Спочатку було складно, так як грошей на музей не було, його утримували за рахунок пожертвувань. Головними опікунами музею стали дві сім'ї: Терещенки і Ханенки. Саме вони допомагали закладу розвиватися та забезпечували його експонатами. Багато матеріалів музей отримав у подарунок від різних людей, цінителів старожитностей.

     Наші студенти ознайомились з періодами історії Київської Русі, бачили експозиції, присвячені праці рибалок, теслярів, ковалів та інших ремісників. Окрему увагу приділи представленим експонатам, що оповідають про історію культури, побуту, військової справи та повсякденне життя людей давніх часів. В інших залах музею екскурсійна група ознайомилася з колекцією предметів старовини, що розповідає про життя селян, знаті і жителів міст. В залі поєднувалися експонати образотворчого мистецтва, які доповнювали галерею, наповнювали її тематичним змістом. 

     Надзвичайно сподобалася експозиція «Катерининське століття» і телеграфний апарат системи Юза, який являє собою передову техніку кінця XIX століття. У музеї побачили унікальні меблі, виконані у стилі вікторіанської епохи. Вони представляють колекцію експозиції дворянського будинку XIX століття, а також багато інших експонатів, що заслуговують уваги і розповідають про історію країни в різні періоди часу.

     Під час екскурсії студенти взяли участь у розгадуванні ребусу і виконували завдання, яке запропонували для виконання співробітники музею. Після того, як студенти впоралися із завданням вони мали змогу обміняти правильні відповіді на музейчики у «музейному банкоматі». Студенти залишилися вражені експозиціями, її багатим наповненням та ціковою історією нашої України.

Тамара Білько,
заступник декана
механіко-технологічного факультету  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook