Дружба без кордонів: гуманітарії розвивають співпрацю з Францією

1 березня 2017 року

     Гуманітарно-педагогічний факультет тривалий час співпрацює із асоціацією «Дружба без кордонів» (Франція). Співробітництво реалізується в рамках Угоди про співпрацю між Національним університетом біоресурсів і природокористуванням України та асоціацією «Дружба без кордонів». Його основною метою є організація і проведення стажувань у Франції для студентів НУБіП, а також перебування в Україні французьких студентів навчальних закладів-партнерів.

    28 лютого на факультет завітала делегація асоціації «Дружба без кордонів» у такому складі: співпрезидента Елен Морі, секретаря Сержа Баланда і членів асоціації Марі-Крістель Бушрі, Тео Бушрі, Клода Обіно. Делегацію гостинно зустрів декан гуманітарно-педагогічного факультету доктор філологічних наук, професор Василь Дмитрович Шинкарук, представники деканату і викладачі кафедри іноземної філології і перекладу.

    Під час конструктивних переговорів розглянуто питання подальшого розвитку співпраці. Елен Морі проінформувала про те, що за умовами програми студенти стажуються на фермах, агропідприємствах, ветеринарних клініках, представництвах аграрної палати департаменту Де-Севр. Передбачено також перебування французьких студентів в НУБіП за окремими програмами. Для студентів НУБІП є можливість пройти курс навчально-виробничих практик в департаменті Де-Севр, який складається з трьох етапів:

  • (серпень-вересень): ознайомлювальне стажування на сімейних фермах або підприємствах сільськогосподарського профілю (перший рівень);
  • (серпень-вересень): стажування професійного характеру на підприємствах сільськогосподарського профілю відповідно до спеціалізації студента (другий рівень);
  • навчальний семестр в університетах-партнерах або отримання стипендії уряду Франції, Erasmus+ (Вища аграрна школа в Анже, Інститут Лясаль Бове, Вища інженерна школа Ліль).

    Педагогічні цілі передбачають реалізацію трьох основних аспектів, а саме: ознайомлення із загальними принципами діяльності французького підприємства, професійні обміни з підприємствами і різними партнерами; лінгвістичний аспект: покращення рівня володіння французькою мовою.

    Асоціація «Дружба без кордонів» забезпечує витрати на проживання, харчування, транспорт на території Франції та культурну програму, натомість студент зобов’язується брати активну участь у всіх видах діяльності підприємства і складає звіт про стажування в кінці своєї практики. Студент сплачує візові і транспортні витрати до території Франції.

    Декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук закцентував увагу на важливості підтримки українського студентства іноземними партнерами саме в нинішній нелегкий для нашої країни час і висловив сподівання на зміцнення співпраці з нашими партнерами. Із цією метою Василь Дмитрович запропонував започаткувати спільну конференцію «Україна-Франція: дружба без кордонів», що її підтримала вся делегація. Конференцію запланували провести в листопаді цього року.

    Під час зустрічі було обговорено також низку інших питань щодо співробітництва факультету й асоціації.

 

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook