Вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології

23 лютого 2017, 13:01

На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України Президент України Петро Порошенко підписав указ «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Документом встановлене щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні.
Факультет захисту рослин, біотехнології та екології теж не залишився осторонь та вшанував усіх загиблих вечором пам`яті про страшні події зими, яка нас змінила. 20 лютого 2016 року відбувся тематичний вечір присвячений 3-й річниці «Революції Гідності». Зі вступним словом до студентів звернувся заступник декана факультету Дрозд Петро Юрійович. Він нагадав студентам хронологію подій “Майдану”, свої власні враження від побаченого, передав слова тих людей, які знаходились в епіцентрі розгортання бойових дій. Про те, як люди відчайдушно боролись за свої права і свободи та стали одним цілим у боротьбі за гідне майбутнє.
Далі вечір продовжився переглядом фільму від 5 каналу. Кореспонденти не використовували гучних слів, кадри з гарячих точок говорили самі за себе. Сльози, біль, кров та постріли. Від побаченого по шкірі бігали мурашки.
Завершив виступ старший викладач кафедри військової підготовки, підполковник у відставці Євстратенко Микола Миколайович. Йому було важко говорити про ті події та про сучасний стан в Україні, адже він також втратив своїх колег та побратимів.
Студенти залишились під враженням після побаченого. Подивившись в їх очі, одразу стає зрозуміло, що Україна не забуває подвиги своїх Героїв. Герої не вмирають!!!

Петро Дрозд, заступник декана факультету


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook