Запрошення на навчання з перших уст

7 лютого 2017 року

     НУБіП – один з найпопулярніших вишів України. І я нещодавно отримала цьому ще одне підтвердження. Зазвичай працівники чи студенти університетів самі рекламують діяльність своїх навчальних закладів, а мене навпаки – запросили самі: під час зимових канікул директор моєї рідної Вікторійської загальноосвітньої школи запропонувала провести зустріч зі старшокласниками. Звичайно, я погодилася.

     Підготувала і провела презентацію, у якій розповіла про свій факультет – харчових технологій і управління якістю продукції АПК. Моя розповідь викликала великий інтерес, адже тільки у нашому районі є п’ять заводів, де харчовик зможе отримати роботу. Мабуть тому так багато питань стосувалося саме практичної підготовки, тож я розповіла про наші лабораторії і як на заняттях досліджуємо справжні продукти, взяті прямо з прилавків магазинів. Моїх слухачів зацікавило і те, що одночасно іде вивчення технологій молочних продуктів, консервованих і хлібобулочних виробів, багато годин відведено на вивчення технології м’ясних продуктів (адже більшість сучасних університетів готує вузькокваліфікованих фахівців).

     Ще однією топовою темою була можливість студентів НУБіП пройти стажування або практику за кордоном. Я наразі навчаюся на 3-му курсі, і вже двічі проходила практичну підготовку на підприємствах Франції, тож мені було що розповісти з власного досвіду. Це ще одна перевага нашого вишу, адже ніхто із моїх однокласників, які обрали інші виші, не мав можливості практичного навчання за межами країни.

     Окремий урок виділили для спілкування з учнями 11-го класу. Тут ми більше говорили про підготовку до іспитів, я ознайомила їх із правилами вступу до НУБіП та можливістю навчання на консультаційно-підготовчих курсах, випускники яких мають можливість заробити додаткові 10 балів за результатами підсумкової атестації. Багато запитань стосувалися умов вступу, забезпеченості гуртожитками, можливостей розвитку власних здібностей, а найбільше – перспектив працевлаштування.

     Після зустрічей я зрозуміла, як важливо старшокласникам, які обирають майбутній фах, почути розповідь про цікавий їм університет від такої ж дівчини, як і вони, яка якихось три роки тому вчилася у школі поряд з ними. Сподіваюсь, завдяки цим зустрічам родина нашого факультету і університету поповниться новими студентами.

Галина Бойко,
студентка 3-го курсу факультету
харчових технологій та управління якістю продукції АПК 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook