Програма ЄС «Горизонт 2020»: реальні перспективи для українських науковців та викладачів

13 листопада 2016 року

Як відомо, «Горизонт 2020» - це найбільша програма Європейського Союзу з фінансування науки та інновацій з загальним бюджетом близько 80 млрд. євро. Пріоритетними завданнями в програмі є сприяння розвитку інноваційності та конкурентоспроможності європейської промисловості і бізнесу, розв’язання найбільш гострих запитань сучасного європейського суспільства за допомогою науки. Оскільки Україна підписала угоду про асоціацію з ЄС, можливості скористатися коштами програми з’явилася і в українців. Горизонт 2020 поділено на три компоненти: передова наука, індустріальне лідерство, соціальні виклики.

Починаючи з 2014 року, викладачі кафедри філософії неодноразово ставали учасниками Міжнародних конференцій, тренінгів, семінарів, симпозіумів, на яких проводилось навчання майбутніх учасників проектів, обговорення та визначення майбутніх перспектив.

НПП кафедри філософії взяли активну участь і в двох Інформаційних днях в нашому університеті 13 жовтня та 8 листопада 2016 року, що передбачали проведення науково-практичних семінарів «Участь науково-педагогічних працівників ВНЗ України в конкурсах рамкової програми ЄС Горизонт 2020» та «Кроки у підготовці успішної пропозиції для участі у програмі Горизонт 2020». Основною метою заходу було інформування наукової спільноти аграрних ВНЗ України щодо правил та вимог підготовки заявки на участь у конкурсах «Горизонт 2020», визначення можливостей міжнародних наукових проектів програми.

Савицька І.М.,
Доц. кафедри філософії

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook