ІІІ міжнародна конференція «Цифрова освіта в природничих університетах»: наукові доповіді, розширення співпраці та студентські перемоги

31 жовтня 2016 року
Вроцлав, Польща

25 жовтня наукова еліта Польші і України зібралася у Вроцлаві обговорити сучасні питання комунікації в е-освіті в рамках ІІІ міжнародної конференції ”Цифрова освіта в природничих університетах". Організували її Вроцлавський природничий університет і НУБіП України. 

З вітальним словом до учасників звернувся проректор з розвитку Вроцлавського університету професор Адам Шевчук, декан факультету інформаційних технологій НУБіП Олена Глазунова. До них приєдналися також професор Данута Париляк та директор центру дистанційного навчання Джоанна Марковська.
 
 
Конференція проходила у трьох сесіях. Науковці з Вроцлава, Варшави, Кракова, Києва поділилися думками про способи побудови і організацію комунікації між викладачем і студентом при е-навчанні. Від НУБіП свої доповіді представили Глазунова О.Г., професор Демешкант Н.А., доцент Ясенова І.С. 
 

Серед студентів був проведений конкурс, мета якого полягала в розробці постера на тему комунікацій в ХХI столітті. Наші студенти виявилася найкращими і здобули перші п'ять місць. Їх посіли відповідно Клименко ЄвгенійМаксим МаковськийГавриленко АннаГолячук Ольга і Довгалюк Людмила.
 
  
 
      
      
Наступні дні конференції були насичені майстер-класами, в яких брали участь науковці і студенти з України і Польщі. Крім того, учасники мали змогу потренуватися у вправності комунікації один з одним під час пішохідної екскурсії старим містом.      
У ході візиту  до Вроцлавського  університету  відбулася зустріч з  проректором із  студентських справ і навчання  Джозефом Совінскі. Були обговорені напрями подальшої співраці. Зокрема, в листопаді до Києва для участі в Міжнародній конференції молодих вчених "Інформаційні технології: економіка, техніка, оствіта" приїдуть черверо студентів з Вроцлавського природничого університету.
 
 
 Нові ідеї щодо співпраці в інноваційній діяльності були обговорені з керівником клубу інноваторів М. Заранскі. Вони відкривають нові можливості для отримання практичних навичок роботи в команді над виконанням проектів.
 
 Ірина Ясенова, 
доцент кафедри комп’ютерних наук
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook