Виховний процес — важлива складова формування фахівця!

13 жовтня 2016, 9:00

За ініціативи деканату факультету ветеринарної медицини та адміністрації гуртожитку №6 12 жовтня (середа) о 19 годині в читальному залі гуртожитка №6 відбулася виховна година та перегляд фільму на тему "Вплив алкоголю на організм. Тверезий спосіб життя".

Вихователь гуртожитка Савчук Т.Л. розказав студентам про небезпечність алкоголю та навів статистичні дані за 2015 рік щодо алкоголізму в Україні, а саме:
-    наша держава за підсумками 2015 року зайняла третє місце в світі по середньому споживанню горілки на людину, що становить близько 12 л на 1 особу в рік;
-    в Україні щороку через алкоголь помирають понад 40 тисяч людей. Це близько 8 тисяч отруєнь алкоголем, 8 тисяч — кардіопатій і решта — всі інші захворювання, а також нещасні випадки, які трапляються через вживання алкоголю.
-    на сьогодні 40 % дітей віком від 14 до 18 років вже “причастились” до алкоголю, при тому, що існує заборона на продаж алкоголю неповнолітнім.
-    щороку фіксується близько 25—30% випадків дитячої патології новонароджених, частою причиною чого є вживання алкоголю мамою або татом.
-    30 % чоловіків у віковій групі від 25 до 50 років залежні від алкоголю.
-    в Україні офіційно зареєстровані та поставлені на наркологічний облік близько 700 тисяч осіб з діагнозом "хронічний алкоголізм".


Після виступу студенти переглянули фільм, у якому йшлося про влив алкоголю на різні органи організму (серце, мозок, печінку, шлунок, кишечник, судини), та як побороли алкоголізм відомі артисти, спортсмени, актори, художники.


Всі студенти були задоволені заходом, активно оговорили дану проблему в Україні та зробили для себе висновки на майбутнє.

 

Заступник коменданта гуртожитка №6
Масалович Ю.

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook