Україна – це сад!

12 жовтня 2016 року

     Із 5 по 7 жовтня в Національному еколого-натуралістичному центрі України проходило чудове свято – черговий Всеукраїнський фестиваль учнівської молоді «Україна-сад 2016». Його організатором і головним «енергетичним центром» є завідувач відділу садівництва НЕНЦ, наш давній приятель і колега Мазур Петро Олександрович.

    Школярі та їх наставники з різних областей України приїхали до столиці, щоб презентувати плоди (як у прямому так і переносному сенсі) своєї праці за рік, що минув. На яскравій виставці, влаштованій дітьми, було безліч сортозразків яблуні, груші, форм волоського горіха, різних екзотів. А ягоди на кущах ремонтантних сортів суниці своїм ароматом і відповідною атмосферою наповнили увесь корпус НЕНЦ!

    5 жовтня відбулось урочисте відкриття фестивалю, у якому взяли участь авторитетні фахівці з НБС ім. М. М. Гришка, відомий експерт із садової техніки, а також співробітники кафедри садівництва НУБіП України. Після офіційної частини талановиті юні садівники змагалися у представленні своїх експозицій.

    Ми дуже вдячні Петру Мазуру за надану можливість довести до найбільш вмотивованої частини сільської молоді інформацію про новий освітній напрям «садівництво і виноградарство», про умови вступу, навчання, можливості займатися дослідницькою роботою. Сподіваємось, що саме ці школярі стануть нашими абітурієнтами!

  

    Того ж дня доцент Сіленко В.О. відвідав «Мекку» українського садівництва – с. Мліїв. Він зустрівся з випускниками ЗОШ 2 із закликом збагатити славу Симиренків і розпочати це зі вступу у НУБіП на спеціальність «садівництво і виноградарство». Також він відвідав Городищенський коледж, де зустрівся зі студентами і провів з ними профорієнтаційну роботу.

Шевчук Н. В., доцент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook