Зустріч випускників факультету механізації сільського господарства: 45 років на благо України

24 вересня 2016, 9:07
корпус 1 НУБіП України

 

 

24 вересня, в прекрасний осінній день продовжили свою гарну традицію випускникифакультету механізації сільського господарства Української сільськогосподарської академії. Цього разу зібралися півсотні колишніх студентів, які познайомилися піввіку тому, а у 1971 році закінчили alma mater. З чим і привітав учасників голова оргкомітету, випускник Володимир Лопушанський та запросив до слова ректора Станіслава Ніколаєнка.

     Очільник університету розпочав виступ з того, що виказав слова гордості за справи усіх випускників, які віддали найкращі роки своєї діяльності на благо Батьківщини. Приємно, що не забувають і свій університет, де вони отримали вищу освіту, де відбулося їх становлення як фахівців і громадян. Завдяки їхній підтримці наш виш проводить численні ремонти, оновлює матеріально-технічну базу, отримує нову якість освітнього і наукового процесів. Станіслав Миколайович грунтовно розповів про те, чим живе університет нині, представив його структуру, назвав здобутки за останні роки. Справжнім визнанням є позиції вишу в різноманітних рейтингах – ми входимо до десятки кращих в України, до трійки – у столиці та є третіми серед майже 300 вищих навчальних закладів за рівнем прозорості діяльності. Зупинився ректор і на міжнародних зв’язках, перспективах розширення мережі навчальних закладів, з якими видаються подвійні дипломи. Станіслав Миколайович подякував ініціаторам зібрання, відомому випускнику Григорію Калетніку, усім випускникам за активну позицію і запросив частіше проводити такі зустрічі, продовжувати славні традиції університету.

     

    Професор кафедри сільськогосподарських машин Дмитро Войтюк згадав перші враження від знайомства з тодішніми студентами, а сьогодні вже випускниками: навчальний візит до Болгарської республіки. І тут на обличчях присутніх засяяла посмішка. Настільки добре запам’яталася ця поїздка. Також Дмитро Григорович поділився спогадами про розвиток факультету та навів основні історичні віхи розвитку УСГАУДАУНАУ і тепер НУБіП. Завершуючи виступ він побажав, щоб в житті кожного не було землетрусів.

     Декан механіко-технологічного факультету Ярослав Михайлович побажав випускникам міцного здоров’я аби такі зустрічі проводити щорічно. Він виказав пропозицію наступні зустрічі проводити в стінах рідного факультету – там можна наживо побачити сучасність – відкриті нові лабораторії, зроблені ремонти і оновлена навчальна база факультету. Проте декан розуміє бажання випускників зустрічатися тут, в першому корпусі: коли в університеті навчалися учасники зустрічі, того приміщення ще не було і цей корпус є для них рідним, де вони здобували інженерний фах.Ярослав Миколайович презентував досягнення факультету, його сьогодення і плани на найближчу перспективу.

     Надалі Володимир Лопушанський представив усіх присутніх. Продовжилася зустріч спогадами, фотографуванням та настановами для майбутніх поколінь.

Денис Рудень

 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook