Інженери НУБіП побували на Дні поля у Дослідницькому

15 вересня 2016 року

     15 вересня 2016 року у Німецько-українському аграрному демонстраційному та навчальному центрі у cелищі Дослідницьке Київської області на базі Державної наукової установи «Український науково-дослідницький інститут прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва ім. Л. Погорілого» пройшов День поля. Він зібрав велику кількість учасників з різних установ та організацій: на поля Дослідницького з’їхалися представники науково-дослідних інститутів, навчальних закладів та виробничники. Серед учасників були і науковці механіко-технологічного факультету нашого університету.

     Доцент кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка Віктор Мартишко, завідувач кафедри механізації тваринництва Василь Хмельовський і асистент Віталій Радчук, доцент кафедри тракторів і автомобілів та біотехнологічних систем Катерина Сєра спостерігали за роботою машин і агрегатів провідних світових виробників.

     Участь у таких Днях поля для нас, викладачів, необхідна: вони дають можливість на практиці побачити світовий рівень розробок сучасної сільськогосподарської техніки та тримати руку «на пульсі» основних трендів у сільськогосподарському машинобудуванні. Без таких знань неможливо якісно підготувати кваліфікованого інженера, ділиться думками Василь Хмельовський.

     Загалом на дослідних полях було представлено понад 80 гібридів різних культур та біля 100 одиниць сучасної сільськогосподарської техніки провідних світових марок, крім того можна було ознайомитися з сучасними передовими технологіями. Зокрема відбулася демонстрація роботи обприскувачів фірм CASE IH, LEMKEN, HORSCH, зернозбиральних комбайнів CASE IH і CLAAS на збиранні соняшнику та сої, ґрунтообробної техніки HORSCH, LEMKEN. І це далеко не все. Також було представлено широкий спектр сільськогосподарської хімії та технологій її застосування.

Михайло Волянський,
доцент кафедри сільськогосподарських машин
та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка
 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook