Агрохіміки провели міжнародну конференцію «Управління живленням та стресами рослин у сучасних технологіях»

12 серпня 2016 року

З метою обміну досвідом та інформацією науки та виробництва із питань управління живленням рослин у сучасних стресових умовах навколишнього середовища кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна НУБіП України спільно із ТОВ «Біотех ЛТД», міжнародними компаніями «Syngenta» та HZPC 4-5 серпня 2016 року провела міжнародну науково-практичну конференцію «Управління живленням та стресами рослин у сучасних технологіях».

За проведення лекційного класу доповідачі надали теоретичну інформацію, підтверджену практично, про дію стресів на рослини та шляхи управління ними за допомогою добрив та засобів захисту рослин. У практичних класах було продемонстровано ресурсоощадні технології вирощування картоплі столової, де особливу увагу приділено оптимізації живлення рослин та системі їх захисту в стресових умовах сьогодення.

Співробітники лабораторії кафедри «Оптимізації живлення рослин» спільно із лабораторією «Агролаб» продемонстрували можливості сучасного інструментарію діагностики живлення рослин. Діяльність лабораторії «Оптимізації живлення рослин» зацікавила науково-практичний журнал «Пропозиція», якому завідувач лабораторії Олексій Тарасенко дав інтерв’ю.

Учасники конференції активно обговорили гострі питання живлення та захисту рослин, а також можливі шляхи управління стресами рослин у сучасних технологіях. Особливу увагу звернули на роль сучасного інструментарію діагностики живлення рослин та вчасного управління їх стресами у оптимізації живлення сільськогосподарських культур. А також, зазначили, що виробники та науковці мають діяти у симбіозі для підвищення прибутків аграріїв України.

 

 

Доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва
Бордюжа Надія Петрівна

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook