Студентське самоврядування ВНЗ НУБіП України

Студентська рада Бобровицького коледжу економіки та менеджменту ім. О.Майнової

 Голова студентської ради

 Луговський Дмитро

 E-mail: [email protected]

 

 

 

 

 
 
 
Студентська  Бобровицького коледжу економіки та менеджменту імені Олександри Майнової налічує 27 студентів. Діє студентська організація на основі Положення «Про студентську раду коледжу» та діючого законодавства України. Найвищим органом студентського самоврядування являється студентська звітно-виборча конференція, яка проводиться на початку вересня кожного навчального року. На цій конференції заслуховується звіт голови студентського самоврядування коледжу та формується  новий склад студентської ради коледжу.
Наша студентська рада є активним діючим органом, який приймає участь у вирішенні всіх питань, віднесених до її повноважень.
Студентська рада разом із заступником директора з виховної роботи готують та поводять Свято Знань. Для його проведення запрошуються студенти та цьогорічні вступники. Свято проходить цікаво, весело, із студентським гумором. Студентам-першокурсникам старшокурсники вручають символічні ключ до знань, студентський квиток, не забувають про граніт науки. В цьому навчальному році це свято відбулося 31 серпня              2009 року. На ньому започаткована нова традиція – студенти, які бажають навчатися на відмінно, торкалися до тваринки, яку проносили по актовій залі.
В другій половині вересня традиційно проводиться Свято квітів. Його організовують та проводять члени студентської ради та старости академічних груп. На цьому святі всі академічні групи представляють вироби із квітів в таких номінаціях: кращий букет, квіткова композиція, композиція. Переможці нагороджуються заохочувальними цінними призами, а всі учасники отримують грамоти та подяки.
В першу неділю жовтня традиційно в коледжі проводиться свято – День працівника освіти. На цьому святі ми, члени студентської ради, шануємо викладачів, а художнім словом, піснею, танцем створюємо для них гарний настрій.
Так як наш навчальний заклад аграрного профілю, то ми святкуємо День працівника сільського господарства. До цього дня учасники художньої самодіяльності готують великий концерт, на який ми запрошуємо ветеранів коледжу. Як завжди це свято і  Міжнародний день студентів – співпадають, тому протягом дня студенти та члени студентської ради готують різноманітні сюрпризи для всіх студентів, проводиться святкова дискотека.
Члени студентської ради організовують роботу по виявленню талановитої молоді серед студентів нового набору шляхом проведення конкурсу «Твої таланти, першокурсник !».
Кожного Нового року члени студентської ради разом з членами агітбригади готують Новорічні привітання педагогічному та студентському колективам.
В другому семестрі студентська рада поводить такі заходи: концерт - привітання жінкам до Дня 8 Березня, І-й етап конкурсу «Голосіївська весна».
Члени студентської ради організовують та проводять в нашому навчальному закладі всі заходи, які проводяться студентською організацією  Національного університету біоресурсів і природокористування України. Це і конкурс «Студент НУБіП України – 2009», конкурс соціальної реклами, конкурс «Краса НУБіПУ – 2009».
В цьому році наша конкурсантка здобула перемогу в номінації «Міс загадковість».
Студентська організація приймає активну участь у волонтерському русі. Ми допомагаємо ветеранам коледжу на присадибних ділянках, доглядаємо за пам’ятниками культури в зоні діяльності коледжу, організовуємо зустрічі з ветеранами Великої вітчизняної війни та воїнами-афганцями.
Юнаки, члени студентської ради, які досягли 18-річного віку приймають участь в роботі загонів з підтримання правопорядку на території навчального комплексу.
Вони діють на основі Положення «Про студентські загони по підтриманню правопорядку», і мають визначену структуру та порядок функціонування. Діяльність цих загонів спрямована на забезпечення правопорядку на території коледжу, в навальному закладі та гуртожитках. Для забезпечення ефективного вирішення цього питання вони співпрацюють з працівниками районного відділу міліції, Бобровицький районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділом по роботі з неповнолітніми районної державної адміністрації.
Студентська рада проводить рейди перевірки санітарного стану кімнат гуртожитку. Результати цих рейдів висвітлюються на екрані чистоти в гуртожитку. Жильці кімнат, які протягом навчального року не мали незадовільних оцінок за поданням органів студентського самоврядування відзначаються дирекцією коледжу
Члени студентської ради приймають участь в акції «Все прекрасне – дітям». Власноруч виготовлені іграшки передаємо в дитячий садочок «Золотий ключик».
Протягом навчального року на засіданнях студентської ради були розглянуті питання, пов’язані із захистом прав студентів та надання їм допомоги в складних життєвих ситуаціях. Через органи студентського самоврядування була ініційована та проведена акція по збору коштів на допомогу студенту коледжу, який потрапив в автомобільну катастрофу.
На засіданнях студентської ради розглядаються і обговорюються питання з метою вироблення правильної позиції щодо оцінки правомірності дій студентів навчального закладу в різних життєвих ситуаціях, обговорюються заходи по запобіганню девіантної поведінки серед студентської молоді.
Проводився відеотренінг на тему «Світло згаслих зірок» на виконання Указу Президента України по запобіганню подальшого поширення ВІЛ-інфекції та СНІДу в Україні. До 1 грудня – Дня боротьби зі Снідом та пропаганди здорового способу життя була поведена символічна акція.
До вшанування 75-ї річниці жертв голодомору – проведена акція  «Запали свічку».
14 листопада 2008 року представники студентського колективу прийняли участь в VII районному фестивалі творчості дітей та молоді з обмеженими функціональними та фізичними можливостями.
Студентська рада контролює та пропагує участь студентів в роботі предметних гуртків, клубів за інтересами, спортивних секцій.
Одним із органів студентської ради, в якому висвітлюються всі аспекти діяльності органів студентського самоврядування коледжу  являється газета «Студентський вісник». Також в коледжі працює відеостудія та пресцентр.
Члени студентської ради активно співпрацюють з членами регіональної студентської  ради Сумської та Чернігівської областей. Ми спільно проводимо такі заходи, як регіональний конкурс «Студент року», який в цьому навчальному році відбувся на базі Остерського будівельного технікуму, «Осінній бал», який відбувся в Маловисторопському технікумі.
За поданням органів студентського самоврядування дирекцією навчального закладу було представлено кандидатів на отримання стипендії Президента України, Чернігівської обласної ради та Бобровицької районної ради.
Члени студентської ради приймали участь в організації та проведенні               І туру регіонального конкурсу «Гуртожиток – наш дім».
Отже, в цілому з метою організації ефективної роботи органів студентського самоврядування, члени студентської ради приймають активну участь в усіх сферах життєдіяльності навчального закладу.
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook