Профорієнтаційна робота як запорука відбору кращих абітурієнтів

21 січня 2016 року

     Вже зовсім скоро сьогоднішні учні отримають атестат, і кожен з них обиратиме своє професійне майбутнє. Це складний вибір – і для абітурієнта, і для його батьків. Тому на цьому етапі важливе місце займає правильна профорієнтація школярів, безпосередній діалог з ними та відверті відповіді на безліч питань. Саме зараз представники вишів можуть зацікавити кращих, талановитих і мотивованих майбутніх студентів.

     Така робота була проведена 19 січня 2016 року доцентом кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Юлією Сливою в Куликівській ЗОШ І-ІІІ ступенів Куликівської районної ради Чернігівської області із залучення кращих випускників школи до вступу на факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК

     Маючи значний досвід роботи в приймальній комісії НУБіП України, вона відповіла на численні питання учнів старших класів щодо особливостей вступу та навчання в університеті і на факультеті. Багато учнів виявили зацікавленість проблемами забезпечення продовольчої безпеки країни, станом експортного потенціалу сільськогосподарської та харчової продукції та особливостями виробництва і забезпечення якості та безпечності харчових продуктів. Також учні цікавилися умовами проживання в гуртожитках, можливістю займатись культурно-соціальною роботою і спортом та перспективами закордонного стажування і отримання подвійних дипломів.


Владислав Сухенко,
завідувач кафедри стандартизації та сертифікації
сільськогосподарської продукції
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook