День відкритих дверей на кафедрі військової підготовки для студентів гуманітарно-педагогічного факультету: 2 точки зору

3 грудня 2015 року

Коли нас повідомила староста, що ми йдемо на День відкритих дверей кафедри військової підготовки НУБіП України, мене це дуже надихнуло й зацікавило, бо на подібних заходах досі не бували, але необхідність їх проведення звучить особливо гостро у наш час. Ми, молодь, з великим болем спостерігаємо з тим, що відбувається в нашій країні, але, визнаємо, що є не досить обізнаним в цій сфері.

Викладачі кафедри доступно пояснили усім присутнім, як працюють прилади, транспорт, які наочно демонструються у навчальних аудиторіях. Кафедра військової підготовки має потужну навчально-матеріальну базу, зокрема тир, комп’ютерний клас, оснащений інтерактивною дошкою, аудиторії тактичної, вогневої та технічної підготовки, пункт технічного обслуговування і ремонту, польову ветеринарну лабораторію, бібліотеку, стройовий плац.

Нам не тільки розповіли про історію кафедри та продемонстрували все, чим вона пишається, а й показали відеосюжет про Збройні Сили України й ролик, де студентам-випускникам вручають звання молодших лейтенантів. Нас запросили навчатись і сказали, що будуть раді нам у будь-який час, що було дуже приємно.

Я повернулася в гуртожиток з твердим переконанням, що для нас усіх цей захід був, насамперед, дуже корисним, адже краще один раз побачити , чим сім раз почути.

Волкова Валерія,
студентка другого курсу
гуманітарно-педагогічного факультету

2 грудня наша група ФІЛ 1402 разом зі своїм улюбленим куратором Жорнокуй Уляною Василівною відвідали кафедру військової підготовки. Це відбулось за ініціативи декана гуманітарно-педагогічного факультету Василя Дмитровича Шинкарука та завідувача кафедри військової підготовки, полковника, Есаулова Анатолія Олексійовича.

Викладачі кафедри військової підготовки виявились дуже гостинними і радо погодились показати те, чим пишається кафедра й увесь університет загалом, адже займаємо лідируючі позиції серед непрофільних ВНЗ України за кількістю випускників-офіцерів.
Для хлопців найбільший інтерес становила, звичайно, військова техніка. Нам багато і доступно розповіли про принципи її роботи, що, на жаль, в умовах сьогодення є доволі актуальним і, більше того, безцінним.

Окрім екскурсії навчальними аудиторіями, у лекційній залі ми мали змогу переглянути кілька відеосюжетів про Збройні Сили України, в тому числі й ролик про здобутки кафедри військової підготовки НУБіП й перспективи навчання на ній, знятий одним із національних телевізійних каналів. Було зазначено, що кафедра військової підготовки випустила близько 45 000 офіцерів, тому в майбутньому я хочу приєднатись до цього числа.

Касько Віталій,
студент другого курсу
гуманітарно-педагогічного факультету


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook