Вибори голови Студентської організації: знайомимося з кандидатами

20 жовтня 2015 року

     В університеті, як і в державі, йдуть вибори. Ми обираємо голову Студентської організації і місцеві ради. Саме це стало темою зустрічі представників ректорату з новообраним студентським активом. 
     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша привітав керівників студентського самоврядування з обранням і зазначив, що вибори – дуже важлива і відповідальна місія кожного громадянина. Адже коли ми робимо вибір, будь-який вибір, ми демонструємо власну думку та прояв особистості. 

     Потому перейшли до представлення кандидатур на посаду голови студентської організації. В цьому році троє колег виявили бажання балотуватися на таку важливу посаду – Вадим Передерій, студент ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, Дар’я Кендус, студентка факультету аграрного менеджменту та Юрій Шпак, студент юридичного факультету.

     Кандидати представили резюме свого студентського життя, продемонстрували здобутки у роботі зі студентством. Вадим, наприклад, відмінник, його академічний рейтинг складає 1360 балів. Вже 1,5 роки працює на благо університету в студентській організації. Життєве кредо Вадима – «Все в моїх руках, тому їх не можна опускати», а очікування від посади – всебічна підтримка. «Зі своєї сторони буду робити все можливе і не можливе, у поліпшенні студентського життя», – переконував кандидат.
     Кендус Дар’я – всім відома голова Соціального центру. Під її керівництвом проходили такі масштабні заходи, як «День Донора», «Speeddating», благодійні акції та фестивалі. Академічний рейтинг Дар’ї складає 1391 бал, а досвід роботи в студентській організації – 4 роки. Життєве кредо студентки: «Байдужість вбиває все навколо себе». На питання, що ж Дар’я очікує від посади, вона відповіла наступним чином: «Я сподіваюсь, що з новою посадою зможу зробити студентську організацію по-справжньому дієвим органом студентського самоврядування
     Шпак Юрій – новообраний голова студентської організації юридичного факультету. Його академічний рейтинг – 1001 бал. Мотивація подачі заявки досить аргументована і вельми амбітна: «Подаючи свою кандидатуру на посаду голови СО, я беру на себе велику відповідальність і ставлю перед собою найголовніше завдання: збудувати систему, удосконалити і зробити СО такою, яка дійсно буде працювати для студентів. На мою думку, це не так просто, але я маю багато ідей як це зробити. У моїх планах зробити із СО сильну структуру із відповідальною роботою, яка б могла стати взірцем не тільки для студентів нашого університету, а для інших вищих навчальних закладів. Сьогодні більшості студентів просто не цікаве студентське життя, але ми маємо зробити все для того, щоб студентам нашого університету стала небайдужа доля нашого університету».
     На цю серйозну і відповідальну посаду претендують сильні особистості. Їхній характер і самовідданість свідчать про бажання працювати. Отже, вибір за студентством, кому вони повірять, за ким підуть, вирішувати тільки їм, наголосив проректор.

     Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко запевнив, що університет надає і продовжуватиме підтримувати студентські ініціативи. Треба бути активними і пам’ятати, що ідея – ніщо без її реалізації. Також він представив графік спортивно-масових заходів, які відбуватимуться в університеті і закликав молодь активніше підтримувати спортсменів.

 

     Про особливості організації виборів до місцевих рад повідомив директор студентського містечка Сергій Стецюк. Технічно університет повністю готовий до їх проведення. Студенти, на його думку, повинні виконати свій громадянський обов’язок, не бути пасивними і взяти участь у голосуванні. Хто кого підтримає – особиста справа кожного. Університет відкритий для агітації та дебатів кандидатів в депутати, аби було бажання студентства приймати участь в цих заходах, говорить Сергій Кваша.
     Також на засіданні обрали нового голову Об’єднаного комітету студентських рад гуртожитків. Нею стала Оксана Крук, студентка 3-го курсу економічного ф-ту, голова студентської ради гуртожитку № 10.


     Практично всі посади в студентському колективі заповнені, то ж побажаємо всім творчих успіхів та вдалої реалізації ідей!


Ходій Дар’я,
фахівець відділу виховної роботи та студентських справ

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook