2015-2016 н.р. - рік роботи кафедр

29 вересня 2015 року

«І ректорат, і деканати, і колективи кафедр

мають бути єдині в реалізації єдиної цілі –

якісної підготовки фахівця для держави».

Станіслав Ніколаєнко

 

Саме для досягнення цієї мети ректорат проголосив 2015-2016 н.р. роком роботи кафедр. Під цим гаслом 28 вересня 2015 року пройшла і нарада науково-педагогічних працівників юридичного факультету.

Окрім керівництва факультету та професорсько-викладацького складу, на зустрічі були присутні куратор нашого структурного підрозділу – проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Васильович Іщенко, проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Іванович Курило та начальник відділу магістерських програм Олена Миколаївна Колеснікова.

 

 

Розпочала зустріч-нараду декан факультету Олена Сергіївна Яра, яка в чергове підкреслила необхідність продовжувати розмову, розпочату Станіславом Миколайовичем Ніколаєнко 08 вересня 2015 р. на зустрічі із завідувачами кафедр. Зокрема, головні акценти були розставлені на необхідності зростання особистої компетентності науково-педагогічних кадрів, запровадженні нових методик викладання навчальних дисциплін та вдосконаленні існуючих, а також на доцільності проведення постійного моніторингу якості знань студентів.

Олена Анатоліївна Улютіна зазначила, що беззаперечний високий потенціал науково-педагогічного колективу факультету і технічне забезпечення аудиторій дозволяє сьогодні обирати більш дієві способи передачі знань студентам, аніж звичний конспект лекцій.

 

 

Надалі словом було надано керівникам кафедр, які у своїх доповідях-претезентаціях розкрили стан справ у таких напрямах роботи очолюваних ними підрозділів, як-от: кадрове забезпечення, навчальний процес, навчально-методична, наукова, виховна, профорієнтаційна робота тощо.

 (ознайомитися)

 

 (ознайомитися)

(ознайомитися)

 

 (ознайомитися)

 

 (ознайомитися)

 

 

Виступи завідувачів кафедр були уважно вислухані присутніми, а згодом супроводжувалися жвавими дискусіями та обговореннями.

 

Слово було надано і гостям наради. Валерій Васильович Іщенко, висловивши захоплення молодістю факультету, зазначив, що від часу заснування він досягнув чималих успіхів, якими ми вправі сміло гордитися. Однак, на його думку, особливої уваги потребує активізація роботи не лише кураторів, а й усіх науково-педагогічних працівників у виховному процесі – відвідування студентських гуртожитків, піклування про всебічний розвиток студента та його благополуччя.

Володимир Іванович Курило підкреслив, що сьогодні робота кафедр як головних структурних ланок університету повинна активізуватися у практичній площині, а також висловив сподівання, що доручення Станіслава Миколайовича про відновлення діяльності громадського формування «Університетська варта», головним завданням якого стане охорона громадського порядку на університетській території, знайде підтримку серед членів колективу та їх готовність вступити до його лав.

 

 

Завершуючи нараду, Олена Сергіївна Яра висловила віру в те, що ті пріоритети у роботі кафедр, визначені ними на наступний 2015-2016 навчальний рік, будуть здійснюватися в атмосфері творчості, самовіддачі, вимогливості та братерства.

 

Віра Качур,
завідувач кафедри теорії
та історії держави і права

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook