Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки – можливість для фахового зростання викладачів та розвитку лабораторій факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК
Квітень 2025 р. багатий на наукові, суспільні та творчі події життя НУБІП України та факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Це й Голосіївська весна, і ХІІІ Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених, і Дні відкритих дверей, організовані нашими викладачами на найвищому рівні.
Активна життєва позиція, живе спілкування зі студентами, науковою молоддю, майбутніми абітурієнтами спонукає викладачів до сталого фахового зростання, підвищення власної кваліфікації, ознайомлення з новинками харчової галузі. Так доценти кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимир ВАСИЛІВ, Зінаїда БУРОВА та Максим ГУДЗЕНКО відвідали щорічний Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки (IFFIP), який є значущою подією в Україні для пакувальної та харчової промисловості.
IFFIP включає в себе декілька галузевих виставок: «Пак Експо», «ПродЕкспо», «ПродТехМаш» та «Хлібопекарська та кондитерська промисловість». Форум виступає сполучною ланкою між постачальниками та виробниками обладнання та упаковки, між переробними та виробничими компаніями, надає комплексну платформу для налагодження ділових контактів, обміну досвідом, ознайомлення з новими технологіями, обладнанням та готовою продукцією. Актуальність тематики робить IFFIP важливим інструментом для розвитку та модернізації харчової промисловості України в умовах зростаючих вимог до якості, безпеки та збереження продуктів.
Приємно відзначити, що цього року кафедра ПіОПП АПК наладила сталі зв’язки з провідним виробником обладнання – німецькою фірмою KRONEN, та відкрила профільну лабораторію, де ми маємо чудову можливість проводити дослідження та гостьові заняття зі студентами-харчовиками, біотехнологами і майбутніми педагогами.
На форумі завідувач кафедри Володимир ВАСИЛІВ зацікавився тепломасообмінним обладнанням для оновлення лабораторної бази, подальшого розширення можливостей кафедри та якісної підготовки майбутніх фахівців.
Традиційно наші викладачі провели профорієнтаційну роботу серед учасників та гостей форуму, запросивши вступати до НУБіП України – одного з найсильніших університетів України для здобуття освітнього ступеня Магістр на сучасні освітні програми «Нутріціологія», «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса», «Технології зберігання та переробки риби і морепродуктів» та «Якість, стандартизація та сертифікація» за спеціальностями G13 – Харчові технології та G6 – Інформаційно-вимірювальні технології.
Дякуємо нашим захисникам за можливість навчати і навчатись у такий складний час! Хай вас Бог береже!
Зінаїда БУРОВА, Максим ГУДЗЕНКО,
доценти кафедри ПіОПП АПК