«SEB-2024»: секція 4 «Синергія соціальних інститутів в метадискурсі сталого розвитку»

17 жовтня 2024 року
У рамках проведення Форуму «SEB-2024»: співпраця науки, освіти і бізнесу для розбудови України відбулось засідання секції 4 «Синергія соціальних інститутів в метадискурсі сталого розвитку», модераторами якої виступили професори Віктор Ладиченко (юридичний факультет) та Світлана Харченко (гуманітарно-педагогічний факультет).

Тематика панельної дискусії спільної секції гуманітарно-педагогічного і юридичного факультетів – синергія соціальних інститутів в метадискурсі сталого розвитку – зацікавила бізнес, адже вони мають чітке розуміння, що розвиток соціальних інститутів, до яких належать й освітні установи, має відбуватися з урахуванням соціальних, економічних та екологічних пріоритетів сталого розвитку. У засіданні секції взяли участь 12 представників бізнесу і стейкголдерів, зокрема гімназії № 109 ім. Т. Г. Шевченка Печерського району м. Києва, БТУ-Центр України, ТОВ «ВАЙД-ВЕСТ ГРУП», Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству, ТОВ «ЛБЮ-ТЕХ», ТОВ «ІЛТА», ТОВ «КУА Інвестиційний Дім», АК «Кроу Україна», Інституту філософії НАН України, спеціалізованої школа № 16 Оболонського району м.Києва, Громадської організації «Львівський оборонний кластер», Адвокатського бюро «Кизенко Юрпартнер».

Звертаючись з вітальним словом до учасників секції, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності НУБіП України Оксана Тонха відзначила гуманітарну та юридичну основи сталого розвитку та подякувала роботодавцям, що підтримують Університет. У складних умовах сьогодення в нас один дім – НУБіП, одна країна – Україна!

Декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька привітала учасників секції та побажала завжди бути в синергії для досягнень цілей сталого розвитку.

Про створення успішних кадрів та роль роботодавців у вищій освіті розповів директор ТОВ «КУА Інвестиційний Дім» Борис Стадник. Учасники секції задавали питання доповідачу про ообливості юридичного супроводу бізнесу, механізми психологічної підтримки працівника в нинішніх складних умовах.
Дискусію продовжив виступ заступниці директора Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству Вікторії Лендєл, яка розповіла про важливість соціально-психологічної реабілітації осіб, які постраждали від домашнього насилля, а також про особливості діяльності та умови роботи Центру. Центр потужно співпрацює з Університетом і тому Вікторія Лендєл подякувала Університету за випускників, що нині працевлаштовані в Центрі.

 

 

Продовжив дискусію канд. юрид. наук, адвокат, співзасновник Громадської організації «Львівський оборонний кластер» Богдан Яринко, який розповів про роль громадських організацій у протидії російській агресії. Важливими питаннями доповіді було спроможність кожного громадянина внести посильну допомогу у забезпечення обороноздатності країни та працевлаштування ветеранів як ефективний інструмент адаптації до мирного життя.

 

Дискусію підтримав директор департаменту товарів для населення компанії БТУ-Центр України Роман Бабкович, який розповів про БТУ-Центр України та його співпрацю з кафедрою педагогіки. Наголосив, що сьогодні більше 4,5 млн га в Україні оброблено продукцією компанії БТУ-Центр України та запросив відвідати лабораторію компанії.

 

 

За результатами дискусій та обговорень визнано, що досягнення сталого розвитку без гуманітарної складової, без розвитку соціальних інститутів не можливо, тому представники бізнесу зацікавлені в розширенні співпраці через наукові дослідження і послуги, долучення до облаштування навчальних лабораторій, вивчення можливостей запровадження дуальної освіти для спеціальностей “Професійна освіта” і “Соціальна робота”, а також й надалі залучати стейкголдерів до обговорення освітніх програм, “Ярмарок вакансій”, практичного навчання.
   В єдності – наша сила і Перемога!


Віктор Ладиченко,
завідувач кафедри міжнародного права
та порівняльного правознавства

Світлана Харченко,
завідувач кафедри журналістики
та мовної комунікації

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook