TechHope Transitions Summer School на факультеті ІТ

17 липня 2024, 11:48

12 липня завершилась Літня школа TechHope Transitions на факультеті інформаційних технологій в рамках співпраці із американською організацією TechHope Transitions, яка проходила під час навчальних та виробничих практик здобувачів ОС Бакалавр та Магістр.

Проведення літньої школи було ініційовано Мариною Негрей, доцентом кафедри економічної кібернетики, за підтримки Олени Глазунової, проректора з науково-педагогічної роботи та цифрової трансформації.

Впродовж літньої школи студенти мали можливість послухати лекції провідних американських спеціалістів в ІТ сфері, Шейна Молінарі, Майкла Макаркіна та Алекса Буркіна. Також студенти працювали над створенням ІТ проекту, який передбачав командну роботу, спеціалізацію за окремими напрямками та роботу із клієнтами. Модерував проведення літньої школи зі сторони НУБІП України Вадим Шкарупило, відповідальний на факультеті за міжнародну діяльність.

Завершилась Літня школа підсумковою зустріччю, яку модерувала Марина Негрей, доцент кафедри економічної кібернетики. Відкрив Ігор Болбот, декан факультету інформаційних технологій. Ігор Михайлович висловив щиру вдячність партнерам за проведену школу та сподівання щодо подальшої співпраці.

Студенти висловили зі свого боку вдячність організаторам та викладачам школи, зазначили, що для них це була унікальна можливість зрозуміти роботу ІТ компаній із середини, отримати нові знання, які суттєво відрізняються від тих, які вони отримують в університеті. До того ж, студенти мали можливість удосконалити свої знання англійської мови.

Шейн Молінарі та Анна Макаркіна, члени правління TechHope Transitions, висловили вдячність за підтримку в організації Літньої школи та презентували подальші проекти, над якими організація планує працювати з українськими університетами.

На зустрічі були присутні гості з Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Львівського національного університету імені Івана Франка, Хмельницького національного університету та Харківського національного економічного університету. Гості висловили щиру зацікавленість можливою співпрацею та висловили пропозицію зробити наступну школу для більшої кількості університетів.

Ми бажаємо подальших успіхів нашим студентам і дякуємо нашим американським партнерам за співпрацю! Віримо, що наші майбутні проекти будуть ще успішнішими.

 

Наталія Клименко,
заступник декана з навчальної роботи

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook