Студенти Ярослав Нікітін, Олег Паляруш, Олександр Андросович стали призерами чемпіонату світу з пауерліфтінгу

18 травня 2015 року

 Завершився XXV ювілейний чемпіонат світу з пауерліфтингу, на якому відзначилися студенти НУБіП України.

 
Цей чемпіонат традиційно проводиться в Сполучених Штатах. Але нинішню першість було вирішено провести в Україні. З ініціативи уродженця Луцька - представника Міжнародної федерації пауерліфтингу у Європі Вадима Коцага – у цьому місті й зібралися богатирі з усього світу. А вдома, як відомо, і стіни допомагають. З українських спортсменів відзначилася трійка студентів нашого вишу. Третьокурсник факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Ярослав Нікітін виборов золоту медаль у ваговій категорії до 90 кг. У ваговій категорії до 82,5 кг Олег Паляруш (3-й курс педагогічного факультету) здобув срібло, а Олександр Андросович (3-й курс ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження) – бронзу.
 
Серйозно займатися пауреліфтингом хлопці почали, навчаючись в університеті. І за короткий час спромоглися сягнути спортивних вершин. Ставши чемпіонами України, вони і захищали її честь на світовому чемпіонаті. Готуватися їм до змагань допомагав директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Дмитро Черкашин.
 
Виконавши на цих змаганнях норматив майстрів спорту міжнародного класу, хлопці вже в статусі професіоналів готуються представляти Україну на чемпіонаті Європи, що пройде восени в Польщі.
 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook