Підсумкова атестація бакалаврів – захист кваліфікаційних робіт на факультеті інформаційних технологій

20 червня 2024 року

На факультеті інформаційних технологій з 10 по 19 червня 2024 році відбувався захист бакалаврських кваліфікаційних робіт денної форми навчання за всіма спеціальностями.
Захист бакалаврських кваліфікаційних робіт є ключовим етапом у навчанні студентів, оскільки підтверджує їхні набуті знання і компетенції протягом тривалого періоду навчання. Роботу екзаменаційних комісій традиційно починала Олена Глазунова, декан факультету з вітального слова та звернення до здобувачів та членів комісій.
Захист бакалаврських робіт для спеціальностей Комп’ютерні науки та Інженерія програмного забезпечення відбувався в очному форматі перед екзаменаційною комісією, якою керував академік, доктор технічних наук, професор Андрій Миколайович Гуржій. Кожен студент мав можливість представити свою роботу, розповісти про обрану предметну область, мету роботи, використані засоби та технології та отримані результати. Представники екзаменаційної комісії ставили питання, спрямовані на виявлення розуміння предметної області та отримані знання.

Студенти продемонстрували результати своїх досліджень та широкий спектр тем у своїх бакалаврських роботах. Вони вивчали різноманітні аспекти інформаційних технологій, детально аналізуючи свої предметні області. Кожен з них презентував унікальну концепцію та розкрив важливі аспекти своєї роботи.

17 червня на захист подали роботи випускники за ОПП «Економічна кібернетика» та «Цифрова економіка». Перед початком захисту голова комісії Наталія Вдовенко привітали здобувачів вищої освіти з важливим днем у їхньому житті та побажали всім успішного захисту, а комісії – плідної роботи.

Тематика бакалаврських кваліфікаційних робіт різноманітна, цікава та актуальна. Студенти досліджували актуальні питання, що присвячені аграрному сектору України, моделюванню розвитку та інвестиційної привабливості ІТ-сектору України, моделюванню та прогнозуванню демографічних тенденцій України з урахуванням обтяжень повномасштабної війни, моделюванню та прогнозуванню цін на криптовалютні фінансові активи. Цікавими були роботи з аналітики глобальних змін на ринку праці: ключові тенденції та вплив штучного інтелекту, моделювання макроекономічної стабільності та перспектив розвитку в умовах кризи, моделюванню споживацької поведінки в контексті повномасштабної війни.

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u196/4_18.jpg

На кафедрі комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки факультету інформаційних технологій НУБіП України відбулися захисти бакалаврських кваліфікаційних робіт студентів денної і заочної форм навчання спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія.
Студенти, керівники бакалаврських робіт, члени екзаменаційних комісій справилися на відмінно, працюючи у 2 зміни, тому що дипломників цього року чимало. Олексій Смірнов, голова комісії та екзаменаційна комісія була задоволена різноманіттям задач і широким спектром сучасних технологій що застосовували студенти в дипломних роботах. Варто відзначити, що позитивною стороною захищених дипломних проектів є актуальність тематики і висока практична значимість отриманих в ході виконання роботи результатів. Деякі роботи впроваджуються в агропромисловій галузі та в сфері інформаційних технологій.

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/zobrazhennya_viber_2024-06-26_15-31-15-988.jpg

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/zobrazhennya_viber_2024-06-26_15-31-11-399.jpg

Робота Екзаменаційної комісії проходила організовано, у конструктивній і доброзичливій атмосфері. Усі рішення приймались колегіально. Заяв і скарг щодо необ’єктивності оцінок, порушення процедури захисту не надійшло.

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/zobrazhennya_viber_2024-06-26_15-30-06-190.jpg

Вітаємо всіх студентів з успішним захистом своїх кваліфікаційних робіт та чекаємо на вступних іспитах в магістратуру! Бажаємо, щоб отримані знання стали справжньою конкурентною перевагою на сучасному ринку праці. Вітаємо з цим важливим кроком!
 

 

Наталія Клименко,
заступник декана з навчальної роботи

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook