Нарешті довгоочікуваний диплом

13 квітня 2024, 10:39

На факультет інформаційних технологій завітав випускник 2023 року спеціальності «Комп’ютерна інженерія», наш воїн Гулий Іван. Всі пам’ятають його захист бакалаврської роботи з передової, всі були засмучені його пораненням. Тривале лікування і Іван прийшов на факультет в гості щоб поспілкуватися та отримати таки свій диплом бакалавра. Ми з радістю поспілкувались з нашим студентом, який відновлюється після поранення. І хоча попереду ще певні кроки лікування, але подумки Іван вже разом зі своїми побратимами, має наміри повернутися. Ми зустріли його на факультеті інформаційних технологій, він виступив перед студентами на старостаті з мотиваційним зверненням. За вікном весна, нові надії на краще, тому переходимо до розмови.

Доброго дня, Іван. Почнемо з питання, на якій спеціальності навчався до повномасштабного вторгнення росії на Україну?
Я здобував фах за спеціальністю «Комп’ютерна інженерія».

Чи допомогли ці знання у військовій службі?
Так, я пішов працювати по профілю. Я був оператором безпілотних авіаційних комплексах, дроноводом, якщо просто кажучи. І досить багато в чому навчання мені допомогло.

Які навички з області інформаційних технологій виявилися корисними у Вашій військовій службі?
Війна досить сучасна. Багато сучасних інженерних системних комп’ютерних рішень використовується на війні, починаючи від дронів, якоїсь радіоінженерії, налаштуванням систем зв’язку і навіть банально якийсь бойовий транспорт теж наразі зав’язаний на комп’ютерній техніці. Тому армія і будь-які силові структури зараз дуже сильно потребують спеціалістів саме в галузі комп’ютерних наук.

Які поради Ви можете дати нашим студентам?
Розвиватись, розвиватись, в першу чергу, як свідомі громадяни. Ми дійсно живемо в складний час. Тому окрім отримання цивільних знань, чи будете ви системними інженерами, комп’ютерними інженерами, програмними інженерами, комп’ютерними науковцями, будь ким, ви попутно повинні розвиватись як свідомі громадяни країни, яка воює. За можливості отримати знання з виживання в умовах бою. Тому що цивільна особа може опинитись випадково в складній ситуації і треба мати певний багаж знань, щоб вийти живою. Також не нехтувати фізичною підготовкою. Зараз дуже багато є мілітарі ком'юніті, які займаються підготовкою громадян, які хочуть чомусь навчитись, а саме військовій справі.

Чи знадобилась Вам, окрім військової служби, знання ІТ фахівця в житті?
Приблизно, років з 17, я працював в різних компаніях. Зазвичай, я працював або тестувальником програмного забезпечення, або Support Engineer. Тому, так, в цивільному житті я працював по професії і в першу чергу, через те, що комп’ютерні науки цікавлять мене з дитинства і я цим горів свого часу.

Чи плануєте Ви далі розвиватись в ІТ сфері?
Я планую розвиватись в ІТ сфері, але можливо, на даний момент, я планую розвивати ІТ більше в силових структурах, тому що зараз там потрібно привносити і привносити в деяких аспектах. Тому, мабуть, так, я буду розвиватись).

І ще побажання на майбутнє для наших студентів.
Гарне питання. Мабуть, навчатись, жити щасливе студентське життя, поки на це є можливість. Тому що, як показує практика, ці чотири роки бакалаврату були досить цікавими, сповненими нових друзів, знайомств, життя цікавих викладачів. Жити повноцінним студентським життям, в першу чергу, і мирного неба.

Щиро дякуємо за розмову!

Нарешті наступив довгоочікуваний момент, коли Іван Гулий таки отримуєте свій диплом з найщирішими вітаннями з рук декана факультету Олени Глазунової!

Здоров’я та перемоги! Чекаємо в магістратурі нашого факультету, пишаємось таким студентом, громадянином, воїном. Чекаємо перемоги, дякуємо всім, хто її наближає

 

Наталія Клименко, заступник декана факультету,
інтерв’ю брала Марʼяна Минько, студентка 1 курсу

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook