«Біда від ніжного серця», яка принесла задоволення і позитив

2 квітня 2024, 16:12

 Відзначаючи  Міжнародний день театру,  народний театр «Березіль», звісно, не міг не  підготувати для своїх глядачів щось новеньке і цікаве. Актори і художній керівник намагались знайти нейтральну тематику із позитивним змістом, тому вибір зупинився на легкій комедії, події якої відбуваються у США десь в 20-х роках минулого століття,  де син мільйонера не може визначитись, кого з трьох красунь-дівчат взяти за наречену.

          Акторами цього разу були лише першокурсники, тому сценічним майданчиком стала не вилика сцена актової зали, а студентський IQ-простір, але і там березілівцям вдалося створити атмосферу задоволення і позитиву.
          Глядачі, серед яких і студенти, і викладачі, і навіть їх діти співпереживали Алексові Лемлі (студент ГПФ Роман Лещенко) та його батькові Джорджеві ( ой, двом «батькам» - Володимир Рудешко (МТФ) та Богдан Александров (ФЗРБіЕ), хвилювалися за долю Стейсі Даймон ( студентка ГПФ Оксана Гаценко та  Ліна Онищук із ФЗРБіЕ),  обирали між Мері Даймон (Вікторія Ратовська з ГПФ)  і Кеті Кертіс ( у її ролі були Софія Барбер (ФВМ) та Еля Галай (ФІТ),  намагалися зрозуміти і підтримати місіс Доллі Даймон ( Анастасія Збруцька, МТФ) і Моллі Кертіс ( Антоніна Попчук, ФЗРБіЕ), щиро раділи появі дворецького Джина ( Ярослав Басич, МТФ).
          Ця п’єса Наталії Уварової отримала спецвідзнаку за майстерну адаптацію класичного твору на Першому Фестивалі Українського аматорського театру Theatre Day Fest. Впевнена, якщо б її побачили у виконанні наших аматорів, у неї було б ще безліч призів, бо вона - про нас із вами: про нелегкий вибір між великими грошима і коханою людиною, комфортом і друзями, швидкоплинним захопленням і справжнім коханням. А ще – про любов до театру, незважаючи на те, яку ти життєву стежину обрав, як от наші улюблені актори з народного театру «Березіль» під керівництвом старшого викладача кафедри культурології Наталії Тітенко

 Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook