У центрі уваги Координаційної ради з питань науково-технічної діяльності — розвиток наукової діяльності в структурних підрозділах

15 квітня 2015 року

    Традиційне засідання Координаційної ради з питань науково-технічної діяльності розпочалось із доповідей директорів науково-дослідних інститутів і заступників деканів факультетів з наукової роботи про наукову діяльність структурних підрозділів за минулий та її організацію на найближчий тижні. Крім виконання затверджених технічними завданнями і календарними планами наукових досліджень, вчені університету зосередяться на налагодженні ефективної роботи науково-технічних і наукових рад, підготовці до участі у XXVII Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО-2015». У полі їх зору також співробітництво з вітчизняними і зарубіжними установами, пошук потенційних замовників на виконання наукових досліджень, підготовка документів для участі у програмі академiчних обмiнiв iменi Фулбрайта. А ще – проведення міжнародних і вузівських конференцій, семінарів-тренінгів.

   Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко запропонував до обговорення сценарій святкування Дня науки в університеті, який традиційно відзначається в Україні у третю суботу травня. Члени Координаційної ради поділилися планами щодо проведення свята у своїх структурних підрозділах. Так, до наступного засідання має бути сформований відповідний план заходів.
   Учасників зібрання проінформували про проведення 23 квітня тематичного семінару для молодих вчених, аспірантів і магістрів щодо перспектив участі у міжнародних грантах і програмах. На захід запрошено представників посольства Франції, Національного контактного пункту Програми «Горизонт-2020». Досвідом участі у міжнародних програмах поділяться наші молоді колеги Катерина Шаванова, Марина Галат, Катерина Тужик та інші.
     Володимир Отченашко наголосив на необхідності створення постійно діючих експертних комісій в інститутах та на факультетах для проведення експертизи наукових публікацій щодо наявності інформації, яка є державною таємницею. Він повідомив, що найближчим часом буде підписаний наказ про їх створення. 

          

     Про переатестацію наукових видань університету в МОН України поінформувала начальник відділу науково-технічної інформації Наталія Шевченко. Вона також повідомила, що на засіданнях експертних рад міністерства з біологічних, хімічних, сільськогосподарських і ветеринарних наук минулого тижня прийняті позитивні рішення щодо включення до переліку наукових друкованих фахових видань з вище зазначених наук збірники наукових праць «Науковий вісник НУБіП України» (за серіями) та науковий журнал «Біоресурси і природокористування».
     Про організацію та проведення «Фестивалю студентської науки – 2015» доповів молодший науковий співробітник науково-організаційного відділу науково-дослідної частини Віталій Страшок. Він зауважив, що цей захід організовується вже вчетверте. Цьогоріч він проходитиме у два етапи. Спершу з 5 по 13 травня заслуховуватимуться звіти про діяльність студентських наукових гуртків за 2014-2015 навчальний рік, стратегії їх розвитку, плани на майбутнє, обмін досвідом на базі структурних підрозділів університету та визначення 3-х кращих гуртків на факультеті, у ННІ. Потім 14 травня на урочистому засіданні відбудеться презентація діяльності кращих студентських наукових гуртків університету. А 15 травня, у рамках відзначення Дня науки в університеті, переможці фестивалю будуть нагороджені дипломами.

     На засіданні Координаційної ради була заслухана та активно обговорена наукова доповідь професора Володимира Стародубцева «Закладання польових дослідів у ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В. Музиченка». У контексті тематики дискусії начальник відділу інноваційної діяльності та трансферу технологій Василь Туринський закликав директорів НДІ та заступників деканів факультетів з наукової роботи орієнтувати вчених на проведення наукових досліджень на базі навчально-дослідних господарств університету.

      Для обговорення та рекомендації на затвердження вченою радою університету на засіданні були представлені монографії.
     Підбив підсумки засідання Координаційної ради голова, перший проректор Ігор Ібатуллін. Він довів до відома членів ради доручення ректора, поставлені науковцям на звуженому ректораті. Ігор Ілліч звернувся до членів ради з проханням чітко сформувати плани роботи науково-технічних і наукових рад на 2015 рік, а також постійно здійснювати науковий супровід проведення весняно-польових робіт у навчально-дослідних господарствах університету.

В. Самсонова,
начальник науково-організаційного відділу НДЧ

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook