Студенти університету відвідали Києво-Печерську Лавру

5 квітня 2015 року

 На виконання Програми розвитку Національного університету біоресурсів і природокористування України на 2015-2020 роки «Голосіївська ініціатива  2020», в рамках вивчення курсів «Філософія» та «Релігієзнавство» кафедра філософії продовжує знайомити студентів з історико-культурними, православними пам’ятками України. Так, 4 квітня 2015 року, під керівництвом проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Кудіна А.В., директором ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Черкашиним Д.К, викладачами кафедри філософії Савицькою І.М., Гейко С.М. організована та проведена екскурсія до Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. 75 студентів з різних факультетів НУБіП України відвідали Успенський собор, Троїцьку надбрамну церкву, Монастирські печери, Трапезну церкву Св. Антонія і Феодосія Печерських, музеї тощо. 

 
Особливий інтерес у студентів викликали Ближні і Дальні печери Києво-Печерської Лаври, які відділені поміж собою яром та хребтом гори. У печерах спочивають нетлінні мощі понад 200 святих угодників, які, за віруванням багатьох, наділені силою зцілення. Печери вириті на глибині від 5 до 15 метрів, в них є підземні храми, поховальні ніші, келії ченців-затворників. Від часу свого заснування як печерного монастиря у 1051 р. Києво-Печерська обитель була постійним центром православ'я на Русі, вона внесена до переліку Світової спадщини ЮНЕСКО. У різний час із Лаврою були зв'язані легендарні постаті, такі як: літописець Нестор, живописець Аліпий, цілитель Агапій, просвітитель Петро Могила, Костянтин Острозький тощо. Архітектурний ансамбль Києво-Печерської лаври, який складався протягом майже дев'яти століть, має унікальну художню цінність та відображає розвиток української культури і духовності, зміну стилістичних напрямків у мистецтві, процес удосконалення інженерних конструкцій. 
 
 
Чудові екскурсоводи, нові знання, цікаві факти про нашу духовну скарбницю – все це справило на всіх учасників незабутнє враження, принесло масу емоцій та задоволення!..
 
І.М. Савицька,
доцент кафедри філософії
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook