Звіт роботи гуртка
ЗВІТ
про роботу наукового гуртка «Онтогенез сільськогосподарських тварин» кафедри технологій виробництва молока та м’яса за
2023-2024 навчальний рік
Студентський науковий гурток «Онтогенез сільськогосподарських тварин» – організаційне утворення на кафедрі, учасниками якого є широке коло студентів університету, яке формується за напрямком її наукової діяльності. Діяльність гуртка у 2023-2024 навчальному році була спрямована на залучення обдарованої студентської молоді до винахідницької роботи у скотарстві, розширення кола фахових знань, які виходять за межі програми дисциплін та формування навичок науково-дослідної роботи. Робота гуртка проходила згідно тематичних планів роботи. За результатами діяльності наукового гуртка були проведені екскурсії на виробництво, зроблені доповіді на конференції та написані студентські наукові публікації.
Участь у заходах:
екскурсії:
ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція», (https://nubip.edu.ua/node/153016, https://nubip.edu.ua/node/156389)
доповіді на конференціях:
1. Мудрик А.О., Антонюк Т.А. Зміна хімічного складу молока залежно від сезону. НУБіП України. Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми: збірник матеріалів 78-ї Міжнародної науково-практичної конференції – К.: НУБіП України, 2024. С. 84-86.
2. Талько А., Антонюк Т.А. Оцінка якості молока за температурою замерзання. Збірник тез доповідей ІІ науково-практичної конференції «Шляхи розвитку науки, освіти, суспільства в умовах сьогодення» 17 квітня 2024 р. – Немішаєве: ВСП НФК НУБіП України, 2024. – 316-320 с. (електронне видання).
3. Мудрик А.О., Антонюк Т.А. Якість товарного молока господарств західного регіону України. Конференція слухачів магістратури. Київ, НУБіП України, 2024.
4. Кубрак А.В., Антонюк Т.А. Характеристика господарсько-корисних ознак корів української чорно-рябої молочної породи. Конференція слухачів магістратури. Київ, НУБіП України, 2024.
Здобутки членів гуртка:
Результатом наукової роботи студентів у гуртку стало розширення кола їхніх наукових інтересів, вироблення у них навичок до самостійних експериментальних досліджень, наукового мислення, розвитку умінь системно аналізувати проблеми у тваринництві, публічно відстоювати та аргументувати власну позицію.
Андрій Мудрик з науковою роботою «Фізико-хімічні і санітарно-гігієнічні показники товарного молока залежно від сезону року» отримав диплом ІІІ ступеня як переможець І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань зі спеціальності 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
За результатами засідання ХІІІ «Фестивалю студентської науки -2024» гурток «Онтогенез сільськогосподарських тварин» посів ІІІ місце.