Умови проживання студентів в гуртожитку № 5 в полі зору деканату

11 січня 2024 року
   Почнемо зі слів ректора нашого Університету «Процес виховання – це процес безперервний», тому канікулярний період в університеті – не привід забути про гуртожитки, їх мешканців, соціальні та побутові проблеми, які можуть в цей період виникнути. Адже не дивлячись на тривалі зимові канікули, багато студентів залишаються проживати в гуртожитку.
   Заступник декана механіко-технологічного факультету з виховної роботи Оксана Ачкевич разом з комендантом гуртожитку № 5 Олегом Вельгасом та старшим викладачем кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Василем Ачкевичем провели позапланову перевірку умов проживання студентів механіко-технологічного факультету та місць загального користування гуртожитку № 5.

   Приємно відмітити, що студенти турботливо ставляться до місця свого проживання, плекають затишок та комфорт в кімнатах, дотримуються чистоти та порядку. Хоча серед 10 кімнат, які були відвідані, одна потребувала термінового прибирання.
   Щодо місць загального користування, то було відмічено відповідальне ставлення студентів до питань дотримання чистоти та бережливе ставлення до побутового обладнання. Загалом, стан кухонь, душових, туалетних, пральних кімнат добрий, вимоги пожежної безпеки витримані. Відмічені деякі проблеми в туалетній кімнаті третього поверху лівого крила. Комендант гуртожитку Олег Вельгас пояснив причини виникнення проблеми та шляхи її подолання, а саме подані заявки у відповідні служби, закуплені будівельні матеріали, триває підготовка до капітального ремонту бетонного покриття.

   Під час візиту з’ясували у студентів причини перебування їх у гуртожитку під час канікул. Очікувано, основною причиною виявилося працевлаштування студентів в столиці. 90% опитаних мешканців гуртожитку працюють за обраним в університеті фахом, більшість – в компаніях-партнерах факультету, таких як Хегельман, Амако, Цепелін тощо.
   В цілому, гуртожиток прийняв гостей теплом та залишком, блиском новорічної ялинки в холі та посмішками зраділих зустрічі студентів.

 

Оксана Ачкевич, заступник декана факультету з навчальної та виховної роботи
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook